Satın Alma 👆🏻

Pelerin 1. Bölüm: Burda Dergisinden Kalıp Çıkarma ve Kumaş Seçimi

Aklımdaki pelerin dikişine bugün kalıp çıkartarak başladım. Ayrıntılı anlatmaya çalışacağım, özellikle yeni başlayanlar için. Elimden geldiğince sorulara da cevap vermeye çalışacağım İnşallah. Siz de diker katılırsanız ve paylaşırsanız daha eğlenceli olur diye düşünüyorum :)



Kumaş alırken:
Kışlık dikecekseniz kabanlık kumaşları isteyin. Ekoseli kumaşlar da güzel gider çünkü modelimiz düz. Yeni başlayan arkadaşlara daha düz kumaşları tavsiye ederim.
Benim kumaşım belliydi. Özellikle görür görmez vuruldum. Kürklü bir kumaş, dokusu çok güzel. Dikiş yönü olan bir kumaş. 36-44 beden arası için 2 metre kumaş almak yeterli.

Seçtiğim model: Burda  2012 / 8 Ağustos Sayısı Model No: 132. Soldaki model de 131. Onu göstermemin nedeniyse aynı kalıp ama daha sade hali. Bizim modelde omuzlardaki detaylar olmayacak. Sadece öndeki kol ayrıntısı olacak.
 Dergide çizimin hemen altında aranacak kalıp yzaıyor: Yeşil Patron Pafta B. Yeşil çizimlerde verilen numaraları aradık: Patron Parçaları 21-24. 21,22,23, ve 24 numaraları yeşil renkte bulduğumuz kalıpları çıkaracağız. 


Paftanın en altında ya da en üstündeki numaralardan 21-24 aralığındaki numaraları bulduk. 21'in hemen üstünde kesilecek kalıp var. Kesilecek numaranın çizgiye yapışık olması çok önemli. Çünkü başka bir kalıba ait bir kalıbı çıkarıyor olabilirsiniz. (Tecrübeyle sabittir :))
Patronda 131 ve 132 numaralı modeller aynı anda verilmiş. 131 daha kısa o yüzden biz uzun olanı çizeceğiz.Ayrıntılarda da 132 işaretlerini göreceksiniz. Kalıbı koymadan onları kurşun kalemle belirginleştirebilirsiniz.

Ben omuz detaylarını da çizdim, kalıbı sevdim başka bir modelde lazım olur diye düşündüm.
Seçtiğim pelerin modellerini için Pelerin Dikelim mi? yazıma bakabilirsiniz.

Sırada kalıbı yerleştirme var, biraz beklemeyi düşünüyorum. Arada yeni bir şey dikme planım var. Kumaş alıp kalıp çıkarmak isteyen olursa diye Pazartesiye kadar bekleteceğim yani...

Şimdilik benden bu kadar. Hoşça kalın...

Yorumlar

  1. Eşlik etmek isterdim fakat derginin her sayısı velinimet ;)) yok yok yani buda 2012 :( bidahaki sefere pelerin karsima cikarsa artık :) kolay gelsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nebihan hanim size ulasabilecegim bir mail adresiniz var mi?

      Sil
    2. İletişim bölümünden ulaşabilirsiniz, mail de atabilirsiniz :)

      Sil
  2. e başlayalım artık pelerinlere değil :)))

    YanıtlaSil
  3. Çok merak ettim bakalım nasıl olacak pelerinin?

    YanıtlaSil
  4. dur dur iyi fikir kumaş alıp kalıp çıkartmalıyım ama acaba bende 2012/8 varmı dur akşam gidince eve önce ona bakayım....süpersin ya
    çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. Benim için çok açıklayıcı oldu bu yazı teşekkür ederim evde biriktirdiğim ama tereddüt ettiğim için yanına yaklaşamadığım burda dergimi eve gider gitmez açıp deneyeceğim kalıp çıkarmayı :) emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. Bende bir acemiyim;)kumaşım hazır dergimde var bu gidişle sizin sayenizde pelerinimde olacak inş

    YanıtlaSil
  7. Uzun zamandır bu pelerini dikmek istiyordum ama biraz meşakkatli olacağından vazgeçmiştim. Diktiğinizi görmek çok güzel Kolay gelsin:=)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, daha pratiğe dökmeye niyetliyim :)

      Sil
  8. Selamun aleykum.. benim oturdugum bolgede bir turlu hazir kalip bulamadim ve dikiste cok yeniyim.. kalip cikarabilecegim ozel kagittan buldum ama maalesef bu ustteki renkli cizgili sayili kagittan bulamadim.. o kagit standart bir kagitmi? Herkesinki ayni cizgilerlemi? Bana fotografla gonderme imkaniniz varmi o kagidi (buyuklugunu soylerseniz) ben burda bilgisayardan cikarip kullaniyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aleyküm selam. O çizgili kağıtlar Burda dergisinde var. İnternetten tek tek almak çok pahalı olacaktır. Büyük marketlerde veya dergi satan gazete bayilerinde var. Ufak ilçelerde bile olabilir. O kalıplar standarttır bayiliklere bir sorun isterseniz.

      Sil
  9. Cok tesekkur ederim. InsaALLAH bulurum. Birde o kagitlardan kac cesit var ? Yani uzerinde B yazili oldugunu gordum ne kadar sayida var? (Kac tane farkli kagit?)

    YanıtlaSil
  10. Iyce kafanizi agrittim kusura bakmayin ama ben F 'de gordm internetten dogru gormus olabilirmiyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Estağfrillah. Bakın yukarıdaki 3. resimde dergiden çektiğim resimde de yazıyor. Yeşil Patron Pafta B diye. Yani B harfinde yeşille çizilmiş numaralar olacak. İnternette model numarasıyla aratabilirsiniz. O da: Burda 2012 / 8 Ağustos Sayısı Model No: 132 veya 131.

      Sil
  11. Buldum bu siteye girince F numarayi gorebilirsiniz :http://www.google.ro/imgres?imgurl=http://1.bp.blogspot.com/-9ooOWaCOPq8/ULj2aekfumI/AAAAAAAAC4g/TOnxK0SFsrY/s1600/Foto%252525C4%2525259Fraf0549.jpg&imgrefurl=http://benimisimdikis.blogspot.com/2012/11/burda-dergisinden-kalip-cikarma.html&h=1200&w=1600&tbnid=xMJeWJt7rwuv6M:&zoom=1&docid=0BDeDn-JJdhVTM&hl=fr-FR&ei=ZlRdU4qZK-v9ygPaxIGAAQ&tbm=isch&client=ms-android-samsung&ved=0CHEQMygxMDE

    YanıtlaSil
  12. Merhabalar :) ben bu ay ilk defa burda dergisini aldim ve ilk kalibimi cikariyorum su an. Merak ettigim konu su: pafta dan cikardigimiz kalipta dikis payida varmi icinde ? Yani kalibin olcusune goremi kesecegiz kumaşı yoksa dikis payı birakmamiz gerekiyormu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dikiş payı yok kalıpta ama kalıplar genelde büyük bedeninize değil ölçünüzü bakarak kalıp çıkarın

      Sil

Yorum Gönder

İletişim için themarmara86@gmail.com adresine mail atabilirsiniz.

Arşiv

Daha fazla göster

Toplam Görüntüleme

Etiketler

Daha fazla göster

Kimler Online?

TAKİP TAKİP