Satın Alma 👆🏻

Dikiş Dikmek İsteyenlere Naçizane Tavsiyeler

Öncelikle dikiş konusunda ahkam kesecek derecede olmadığımı söyleyerek giriş yapmak istiyorum. Tamamen acemiyim, hiç bir eğitim, kurs vb deneyimim-bilgim yok bu konuda. Tavsiyelerim daha çok nasıl başlamalıyız ve neden pes etmemeliyiz üzerine. Bir de benim gibi dikip de olmayınca morali bozulanlara, cesareti kırılanlara...

  • Her şeyden önce gerçekten dikiş dikmeyi istemeliyiz. İstiyorsak, bu doğal motivasyon bizi bir yerlere getirir.
  • Nereden başlayacağımıza karar vermeliyiz. (1 hafta hiçbir şey dikmeden duruyorum sırf ne yapacağıma karar veremediğimden. Karar vermek çok önemli.)
  • Sonra, gaza geldik, araştırdık, sıra geldi kesmeye.... Hiç acımayın kumaşa kesin gitsin. Çok acırım diyorsanız ucuz kumaş kullanın. ( Fatih'ten neredeyse 20-30 parça kumaş almıştım, çoğu yok ortada. Nerede mi? Söylemem, sır :))
  • Diktik, olmadı mı? Olsun, canınız sağ olsun. 3 yıldır dike-söke, çaktırmadan ata ata bir hale giriyor işte.  
Neyse, çok uzatmayayım. Bu resimler acemiliğimin kanıtlarıdır :) Böyle bir elbise bu yayından sonra olmayacak çünkü kesilip pijama yapılacak.


Bu işte usta olanlar zaten nelerin ters gittiğini takır takır söylerler de ben yine bahsedeyim.
1- Pijama kumaşını elbise yapmaya çalıştım, annem görünce "Keşke pijama yapsaydın" dedi.
    2- Yeni başlayıp da öyle bebe yakalar, kabarık kollar, manşetler diye başladım, tutmadı.

3- En önemlisi de kalıpsız, elbise dikmeye kalktım.
4- Elimde kalan bir tek kemer oldu. Onu da severek kullanıyorum. (Başka bir kemerin üstüne koyup çıkarmıştım kalıbını)

        Atmak atamadım, giymek giyemedim ama inanın bu ne ilkti, ne de tek, belki de ne de son :)

Yorumlar

  1. Kalıpsız elbise fena olmamış bence. Tabiki kusurlar var ama olacak o kadar :) Bencede pijama daha iyi olurdu. Tavsiyelerdede haklısınız. En önemlisi ne yapacağına karar vermek. Bunun içinde önce yapılacaklar listesini belirlemek :) Buda naçizane benden tavsiye :))

    YanıtlaSil
  2. Acemilik zamanları işte ahh ahh :) Kumaştan ne olacağını anlamak 1 senemi aldı :))

    YanıtlaSil
  3. Dediklerinize katılıyorum Nebihan Hanim , Dikiste bence en önemli hususlardan biri de hayal gücü , mesela bu kumaşla illa pijama olur diyemem ben , elbise fikri gayet güzel , ben de mesela bu kumaşla klos etek yapardım , üzerine de sıcak renklerden bir bluz ❤hayal gücü sınırsız ve birçok basarili modacılar bu güçle cok güzel isler çıkarıyorlar .Tuana buyukcinar sofra bezi kumaşından ultra güzel gece kıyafetleri tasarlamış hatta

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısınız o konuda, mesele hayal gücünde. Tasarlamak büyük bir iş aslında, gerçek anlamda değişik bir şeyler üretebilmek...

      Sil
  4. :) iki yıldan sonra kenarda duran dikiş makinemi gördüm ve bir dikiş merakı geldi.Şimdilik sürekli burda dergilerini alıyorum 2 kere deneme yaptım ikiside çöp ama çok istiyorum kendimii geliştirmek sizin gibi kendi kendilerini geliştirmiş insanları görüncede iyicene hevesleniyorum.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben daha bugün bir kumaşı mundar ettim :) Zamanla oluyor her şey. Bir de ufak, basit şeylerle başlamak lazım, yoksa insanın morali bozulabiliyor. Kolay gelsin şimdiden :)

      Sil
  5. Siz ,Maşallah zayıfmışsınız da.Bir de açık yürekli,herkes hatasını kolay kolay itiraf edemez.Sizi görmesem de kalbim ısındı.Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) İnsan hatalarından ders alabilmeli bence. Bir de dikmek isteyip de olmayınca hemen morali bozulduğunda dikişseverler vazgeçmesin istedim. Çok zayıf sayılmam bu arada yeni diktiğim eteği üzerimde fotoğraflayamıyorum bu yüzden :) Samimiyetiniz için ayrıca teşekkür ederim :))

      Sil
  6. Tebrik ederim sizi ... Bu acemilik halleriniz ise şimdiki halinizi merak ediyorum. Kalıpsız ancak nu kadar iyi olur. Drape tekniğiyle mi çalıştınız bu elbiseyi

    YanıtlaSil
  7. Tebrik ederim sizi. Gerçi konu kapanalı bir seneye yakın olmuş ama olsun yeni gördüm bloğunuzu.Acemi haliniz buysa şimdiki halinizi merak ediyorum. Ben de çok istiyorum dikmeyi ve kimse anlamasın dikildiğini. Birşeyler ararken nette sizin bloğunuza rastladım. Açıkçası iyice heveslendim. Burda dergilerini anlamak işkence... Halkeğitim kurslarını da her zaman kaçırıyorum. Umarım ben de birşeyler dikmeyi başarırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) kendi kendinize zamanla olur inşallah ben de hiç eğitim almadım. Denemekten zarar gelmez çekinmeyin :)

      Sil
  8. Merhaba bende yeni.makine aldim ama cok hevesliyim tasarlamayi seviyordum ama meydana getiremiyordum ama artik denemk ve sonuca ulasmak mümkün dikis biliormuyum hayir.ama ogrenecem ins

    YanıtlaSil
  9. hahahaha cok güldürdün beni ya..bunlar bana okadar tanidik geldiki ..Allah iyligini versin

    YanıtlaSil
  10. bende ögremenmek istiyorum yardımcı olabilirmisiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dikis moda tasarım facebook sayfamdan mesaj atarsanız daha rahat yardimci olabilirim.

      Sil
  11. Biliyorum artik bi kac yil gecmiw aradan amma bende yeni gordum yazdiklarinizi gercekden cok guzel weyler yazmiwsiniz amma benim durumum 1az farkli bence ilk once Turk degilim Azerbaycanliyam 2ci rusca bilmiyorum amma Moskovyada yawiyorum ve 3cu ve en onemlisi evliyim kayinvalidemle 1likde yawiyoruz bana guvenmiyecekler ve bu konuda desteklemiyecekler dikiw makinasi kumaw filan hicbiwiyim yok yani amma gercekden cok icden orenmek istiyorum kendime guvenimde var aslinda bawaracagima yapa bilecegime amma iwte dedigim gibi sorunlar var 1de kapib cikarma baya kafami kariwtiriyo hic 1wey anlayamiyorum bence kariwik 1wey oldu amma icinde oldugum durum bu sizce elimle diksem olurmu yani kendi bedenimdan 1az buyuk 1wey dikmek istiyorum eger 1yerinde 1sorun olursa onu duzelte bileyim diye kendimi kanitlaya bilirsen onlarinda bana destek olacagini biliyorum amma iwte o kanitlama iwi var iwte buyuk 1dag gibi karwimda duruyo onereceyiniz 1weyler varsa lutfen yazin herkesin fikirlerini bekliyorum wimdiden tewekkurler herkese sevgiler😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      Kolay pratik modellerden başlarsanız cok rahat ilerlersiniz. Aşağıdaki linkte pratik kesimler ve püf noktaları var, işinize yarayacaktır.
      http://www.nebihanakca.com/search/label/resimli%20dikiş?m=1#

      Sil

Yorum Gönder

İletişim için themarmara86@gmail.com adresine mail atabilirsiniz.

Arşiv

Daha fazla göster

Toplam Görüntüleme

Etiketler

Daha fazla göster

Kimler Online?

TAKİP TAKİP