Satın Alma 👆🏻

Fistodan Hayaller

Yıllardır hayranım fisto kumaşlara. Daha 6-7 yıl önceden fisto bir elbise dikebilmek hayalim vardı. Geçen yıl Bursa’da bulamadım. Bu yaz bulunca da hemen aldım. Ama bir sorun vardı: Zorla bulduğum kumaşı kıyıp da kesemedim kaç aydır. Karar vermekte çok zorluk yaşıyorum, artık yaptığım şeyler emeğime değsin, acemiliği olmasın istiyorum. İnsan geliştiğini görmek istiyor, o yüzden de alelacele karar vermek istemiyorum.

İşte kıyamadığım o meşhur kumaş...




Elimdeki kumaşa kıyamadım derken Kadıköy Pazarından bu parçayı buldum. Sadece yarım metre. Ona bile karar veremedim. Hem dikip giymek istiyorum hem de modele karar veremiyorum.


Derkeeeen, internette kısa bir turla, önce bir bluz dikmeye karar verdim. Bu modellerden ilham alarak ortaya güzel bir bluz çıkarabilmek niyetindeyim. 

dikiş, moda, tasarım, dikiş blogu, dikiş blogları, burda dergisi, burda 2013, dikiş kalıpları, nasıl dikilir, kombin, dikiş dikmek, kumaşlar, fisto gömlek, fisto bluz, fisto elbise

Bluz için sağ alttaki elbisenin üst modeli çok hoşuma gitti. Kuplar değişik durmuş. Fikir verirseniz çok mutlu olurum :)

Yorumlar

  1. Fisto kumaşlara bayılırım.. seninde harika şeyler tasarlayıp dikeceğini düşünüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, İnşallah. Heveslendim şimdi iyice :))

      Sil
  2. Ben en üstteki soldaki bluzu beğendim. Ama elbise olsa olmazmı tabi yeterse kumaşınız. Naçizane benim fikrim. Bu arada kumaş bir harika :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üstteki kumaş 2 metre onu elbise düşünüyorum ben de.

      Sil
  3. Ben de sağ üsttekini çok beğendim, ama her model güzel elinizden hangisi çıksa güzel olacaktır bence:)

    YanıtlaSil
  4. Canim aklima bir fikir geldi iki kumasi da birlestir ve etek yap yani sigara böregi kesimi olurya öyle bir beyaz bir pembe üclarina da iki santimlik dantel sadece bu geldi aklima sevgiler♥

    YanıtlaSil
  5. Ben iki buluza da bayıldım ama gömlek yaka olannın modası hiç geçmez gibi geldi bana .Sende bukadar güzel modeller bulma canım seçmesi zor oluyor:)) .."..."..bak şimdi yorum yazarken birdaha inceledim yakasız olan da çok şık göründü gözüme :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da böyle oluyor işte bir türlü karar veremiyorum :))

      Sil
  6. tatlım siyah şort ile kombinlenen bebe yaka bluz çok şık ve cici duruyor..
    ama birinci resimdeki önden düğmeli bluz da çok güzelmiş..
    zaten ne dikersen dik güzel olur :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah canım bir kesebilsem hayırlısıyla...

      Sil
  7. günaydın, sizi başka bir blogta tesadüfen gördüm, geldim gezdim, dikişlerinizi çok beğendim, hepsinide iyi günlerde kullanın, sizi izlemeye aldım, banada beklerim, mutlu günler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz bloguma :)) Tabii ki gelirim ...

      Sil
  8. kumaşa bayıldım bluzu merak ettim:)

    YanıtlaSil
  9. aynen bende Nebihan artık acemilik işi olmasın diktiğim şeyler birşeye benzesin istiyorum. çünkü şahsen benim amacım giyecek çok kıyafetim olsun değil daha iyisini dikebilmek. Bende çok severim fisto kumaşı hatta bayramlık bir elbise dikmiştim fistodan http://handeceblog.blogspot.com/2013/09/neler-dikmisim.html ama sanırım kumaşa hakkını verememişim geceliğe benzetmişlerdi :) neyse uzatmayayım modellerinden sağ üstteki bebe yaka blüz ve altındaki elbise çok güzel, ne dikeceğini merakla bekliyorum bende belki kalan fisto kumaşım için senden ilham alırım ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen canım, bakalım hakkını verebilecek miyim kumaşın :)O elbisen aslında güzel, biraz da tarz meselesi, herkes aynı değil sonuçta.

      Sil
  10. bu kumastan cok guzel bır bluz olur bence

    YanıtlaSil
  11. Bende çok severim fisto kumaşı taaa çocukluğuımdan beri. kızlarıma çok istemi,şimdie bir denk getiremedim. İyi olmuş bulup almışsın çok güzelmiş ama yarım metreden azmış gerçekten. Kararsızlıkta ne zor ben de bir zaman karar veremem... Neyse sengene becerip ortaya gayet güzel bir bluz çıkarırsın! :) hadi bakalım merakla bekliyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kız çocuklarındaki havası zaten ayrı bir güzel. İnşallah denk gelir bulursun :) Karar verdim çok şükür, kestim bugün, yarına bitiririm bir aksilik olmazsa :)

      Sil
  12. fisto kumaşlar bence çok romantik, bir elbise ve bluz gerçekten iyi bir seçim olabilir, bende de var kıyamıyorum ama durarak güzelleşmez dikip giyersek güzelleşir :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu küçük bir parçaydı ben de buna kıyabildim. Asıl parça duruyor. Haklısınız, dikmeden bilemeyiz :)

      Sil

Yorum Gönder

İletişim için themarmara86@gmail.com adresine mail atabilirsiniz.

Arşiv

Daha fazla göster

Toplam Görüntüleme

Etiketler

Daha fazla göster

Kimler Online?

TAKİP TAKİP