Satın Alma 👆🏻

Doktor Maceralarım ve İlk Kazam

Merhaba Sevgili Dostlar,
     Dikiş maceralarımı paylaştığım blogumda kendimden çok fazla bahsetmedim. Özellikle de hastalıklardan. Bu zamana kadar bahsetmememin nedeni, sizi de bıktırmamak adınaydı. Çünkü artık ben bile bıkmıştım kendimden. Kronik bademcik problemleri, ateş, her ay düzenli ağız yaraları ve de alerjik astımım. Kumaş, toz, toprak, yeşillik ne ararsanız var. En kötüsü de ilaçlara da alerjimin çıkması, acillik olup serum ve iğnelerle normale dönmem. Destan gibi kullanmamam gereken ilaçlar listesi. Kullanabileceklerimi yazsalar inanın daha az. 2 yıldır hastanelerden ilaçsız, çaresiz dönüyorum.

     İşte bu yüzden 15 gündür boğaz ağrıma ve ateşe rağmen doktora gitmeden geçmesini bekledim. Ne de olsa antibiyotik yazamam deyip geri gönderecekler diye. Ama bugün için dayanamadım ve randevu aldım. Tam okuldan kendi aracımızla çıktım ki ışıklarda kalkayım derken geri vitese takıp arkadaki aracın ön tarafını tuz buz ettim. Hafif bir çarpmaydı ama karşı araç epey etkilendi. Allah'tan eşimin okulu yakın hemen geldi devraldı.İlk trafik kazamı da yapmış oldum malesef. Tek tesellimiz kimsenin canına bir zarar gelmemesi oldu.

     Doktora da gittik tabi ve doktor bademcik ameliyatına karar verdi. Ameliyattan korkmuyorum ama anestezik ilaçlara ve narkoza da alerjim var ve ne yapacağımı bilemiyorum. Hiç bu kadar uzun yazmazdım ama ne yapayım  çok canım sıkıldı ve sizlerle paylaşmak istedim.Yapmaya korkuyorum ama olmazsa da her ayın 10 günü boğaz ağrısından kıvranıyorum ve ben bir öğretmenim...

     İnşallah canınızı sıkmamışımdır. Dua edin benim için lütfen...

Yorumlar

  1. Kaza için çok geçmiş olsun.Bir daha yaşatmasın Allah.Diger saglık problemlerin icin de hayırlı şifalar diliyorum.Bende de bu dönemlerde başlayan kronik faranjit var.Acısını bilirim ama tabii ilaç alamamak cok zorluyordur.Duam seninle , selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol canım, en büyük sorun ilaçlar zaten sürekli hastasın.

      Sil
  2. Geçmiş olsun. Bide Allah acil şifalar versin.

    YanıtlaSil
  3. geçmiş olsun, mala gelsin her zaman öyle derim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, kesinlikle katılıyorum cana gelmesin yeter ki...

      Sil
  4. ÇOK ÇOK GEÇMİŞ OLSUN KAZA İÇİN.uMARIM TEZ ZAMANDA İYİLEŞİRSİN RABBİM ACİL ŞİFALAR VERSİN..

    YanıtlaSil
  5. Nebihanım bugün iki sıkıntıda üst üste gelmiş sıkma canını hastalığı veren Rabbim dermanını da verir .Acil şifalar diliyorum .Trafik kazanda ilk miş ,son olur inşallah ,canını sıkma olur böyle aksilikler trafikte .Bu arada ilk kazadan etkilenipde direksiyon başına geçmekten çekinme :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok sağol, hastalıktan ziyade psikolojimi bozdu bu durum :( Kazadan sonra bir panik yaşadım ama soğumadım çok şükür. Zaten bendeki de cesaret sadece, İnşallah korku kalmaz üstümde.

      Sil
  6. Çok geçmiş olsun.Doktorunuz büyük ihtimal gecikmişsiniz -bademcikleriniz için- demiş olabilir mi? İleri dönemlerde romatizmal sorunlara neden oluyor.-Drunuz açıklamıştır.-Kendinizi iyileşmeye odaklayın.Allah'ın :Şafi ismini bolca okuyun.Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doktor sağolsun tabletinden bana baktığı 1 dakikasında aldırılacak dedi sadece. Dizlerimde şimdiden ağrı var hiç düşünmemiştik bu zamana kadar. Çok teşekkür ediyorum.

      Sil
  7. geçmiş olsun Nebihancım.. Allah acil şifalar versin.. Kaza da olur.. Çok iyi şöforum diyen bile kaza yapıyor.. Allah büyüğünden korusun önemli olan bu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolasın canım, amin, inşallah. Ucuz atlattık çok şükür...

      Sil
  8. Selamünaleyküm eskiler derler ki kaza yapmadan usta olunmaz diye.. çok geçmişler olsun.. Kolay değil her ikiside zor imtihan.. Allah yar ve yardımcın olsun sana acil şifalar dilerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aleykümselam, İnşallah ustalık için yeterlidir bu kaza. Gelince üst üste geliyor, sabır önemli...

      Sil
  9. Çok geçmiş olsun,hem kaza hemde rahatsızlığınız için..Malesef öğretmenlerin kronik hastalığı herhalde boğaz rahatsızlığı..Eminim doktorlar bir çaresini bulucaktır ameliyat konusunda..Tekrar geçmiş olsun,acil şifalar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. İnşallah bulurlar çok kafaya taktım çünkü. Boğaz ağrısı meslek hastalığı bizim. Bir şarkıcılar bir de bizim için ses çok önemli :))

      Sil
  10. Cook gecmisler olsun canim ucuz atlatmisin verilmis sadakan varmis Allah korumus yinede ameliyat icin Allah yar ve yardimcin olsun acil sifalar versin rabbim sana tekrar cok gecmis olsun sevgiler♥

    YanıtlaSil
  11. Canım çok üzüldüm çünkü benimde oğlumun başında var :( oğlum 3 yaşında her ay bademcikler şişer ve ateş yapar acillik oluruz iğne serum vs.en kortuğum ateş havale Allah korusun senin gibi alerjisi var antibiyotik kullanıyor ama hepsini değil sadece bir firmanınkini kullanabiliyor şükür,yiyeceklere alerjiside var ay bitmedi yani yaz yaz senin yazını okuyunca aynen bizim yaşadıklarımız aklıma geldi şöyle bir çözüm bulduk bağışıklık hgüçlendirici surup içiriyorum kışın daha çok 2 ayda bir ara vererek hergün çok şükür geçen yıla göre çok azaldı bademcik şişme olayı ,hani büyükler içinde bağışıklık güçlendirici falan var mı acep ? bilemiyorumda yol ameliyat gibi inşallah bir sıkıntı oluşmadan atlatırsınız çok geçmiş olsun ... sağlıcakla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah yavrucum çok üzüldüm ya. Benim çocukluk hep ateş ve havaleyle geçmiş. Dediğin gibi bağışıklık sorunu benimki de. Yeni başladım bitkisel çaylara işe yarar inşallah. Sana da allah kolaylık versin tatlım.

      Sil
  12. offf canım allah dermansız dert vermesin...rabbim korusun seni ve aileni şafi adının hikmetiyle seni korusun allahım...dua edicem senin için..bendede var bu bademcik hastalığı sıksık rahatsız ediyor beni kolay kolay toparlanamıyorum..tekrardan gecmiş olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun canım benim, dikkat etmemiz lazım sen de aldırmak gerekir mi diye bir sor doktora istersen çekilir gibi değil.

      Sil
  13. çok çok geçmiş olsun.Rabbim acil şifalar versin.kazayı da ucuz atlatmışsın.Rabbim büyüğünden korusun.sevgiler

    YanıtlaSil
  14. 15- 20 yaşlarında iken aynı dertler vardı bende. Tam olarak neden olduğunu bilemiyorum ama, bademciklerim alınacak dediği halde aldırmamıştım. Şu an genelde çok sıkıldığım veya şiddetli üşüttüğüm günlerde şişiyor. Alerjim ise oldukça hafifledi. Sanırım bitkisel tedavi yöntemlerine biraz daha ağırlık verdim. İnşaallah en kısa zamanda Rabbim şifa verir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alerjim gün geçtikçe kötüleşti ilaçlar yaramadı. Bitkisel ürünlere başvuracağız artık. Çok çok sağol.

      Sil
  15. Öncelikle çok çok gecmis olsun bende ara ara asyim ataklar bas donmesi tkanma sebebinden acillere kalkiyorum genelde ayda bir oluyo ama yapicak bisi yok Allah cumlemize sifa versin onumuzde kiş surekli eziyet yasiyosundur :( ilacsizliktan bitki caylarini agrimasada ic

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin canım hepimize Allah şifa versin herkesin hayatla imtihanı farklı benimki de bu galiba

      Sil
  16. kaza ve rahatsızlığın için çok geçmiş olsun arkadaşım, benim kızkardeşimde öğretmen ne yazıkki okul açıldığında ilk günler onunda derdidir bu boğaz sorunları, Allah şifa versin acilen.. sağlıklı günler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, diyorum ya öğretmen hastalığı bu bir de iyileşse...

      Sil
  17. çok geçmiş olsun canım yaaa :( kazaya da hastalığına da çok üzüldüm. Bence can sıkarım diye düşünme blog hayatı paylaşmak için değil mi? Bademcik problemi çok sıkıcı çocukluğumdan beri çekerim bende ve artık kanda iltihap şeklinde nüksettiği için hastanelik serumluk oluyorum. Seni iyi anlıyorum. İllaki denemişsindir ama ben yine de yazayım ballı zencefili dene istersen en azından ilaç değil. Ağız yaraların içinde B vitamini vermiştir herhalde doktor yada aft ilaçları iyi geliyor. Tekrar geçmiş olsun canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol Handecim, B vitamini verdiler ama pek yaramadı. Ballı zencefil denemedim onu bir deneyeyim. Sana da Allah kolaylık versin canım, sağlık çok yıpratıyor insanı.

      Sil
  18. öncelikle çok geçmiş olsun benim de antibiyotik alerjim var seni iyi anlayabiliyorum :) olabildiğince dikkat edeceksin kendine tabi her zaman mümkün olmuyor en hafifiyle atlatırsın inşallah..
    kazaya da gelince kimse kaza yapmadan usta şoför olmuyor mühim olan cana bişey olmasın..ustalığa doğru gidiyosun tebrik ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek alerjik ben olunca tuhaf karşılanıyordum ama çok varmış benim gibi :) Kaza hiç olmamış gibi bugün gittim geldim okuluma çok şükür :)

      Sil
  19. Çok geçmiş olsun.. Allah acil şifalar versin..

    YanıtlaSil
  20. hem hastalığına hemde sana geçmiş olsun
    olur böyle şeyler cana gelmesin ameliyatına gelince alerjik bünyelere önlemleri var merak etme bende öyleyim ve 2 kere sezeryan oldum Allah şidanı versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol. Senin için üzüldüm ama önlemleri olmalarına çok sevindim bilmiyordum. Çocuk için bu korku vardı hep aklımda.

      Sil
  21. canım yeni okudum postunu çok ama çok geçmiş olsun verilmiş sadakan varmış.. ben de geçen kış çok yağmurlu bir günde kaza yapmıştım hasar araçta dahi olsa insan bir hoş oluyor bir süre üstümden atamamıştım.. alerjin içinse daha çok üzüldüm acil şifalar dilerim canım.. sevgiler.. öpüyorum seni..

    YanıtlaSil
  22. Çok geçmiş olsun. Allah şifa versin en kısa zamanda. Okuyunca yazmadan geçemedim, benim de kronik faranjitim vardı çok şükür artık azaldı. bir doktorun tavsiyesi ile o kadar çok tekrarlamıyor. Her gece tuzlu suyla gargara yap dedi. Peygamber efendimizin (sav) hadislerinde dahi tuzun önemi var. mikopların, bakterin boğazına yerleşip hasta etmesini önler. Ağız yaralrına da çok iyi gelir. En önemlisi bağışık sistemni hep güçlü tutmalısın. Hepsi ondan kaynaklanıyor. Yeşil çay tüketmeye çalış.
    Ağır yaralarına iyi gelen bir şey daha, kara dut kurusu.
    Allah tüm hastalara Şafi ismiyle tecelli eylesin inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun, en büyük sorunum bağışıklık dediğin gibi bebeklikten beri böyleymişim malesef. Ağız yaralarım kabus gibi. Kara dutu deneyeceğim ama hiç aklıma gelmemişti. Bu yazıyı 1 Ekim'de yazmışım ve hala ağzımda koca koca yaralar var. Bu da benim imtihanım diyorum artık.
      Tekrar teşekkür ederim, Allah'a emanet olun, sevgiler

      Sil

Yorum Gönder

İletişim için themarmara86@gmail.com adresine mail atabilirsiniz.

Arşiv

Daha fazla göster

Toplam Görüntüleme

Etiketler

Daha fazla göster

Kimler Online?

TAKİP TAKİP