Satın Alma 👆🏻

Pembe-Siyah-Reglan

Reglan kol dikme hayalimi gerçekleştirmiş bulunuyorum. Bunca zaman kalıp bulamadığım için dikememiştim ama dergileri iyi karıştırınca annemin dantel eki veriyor diye zamanında aldığı Burda Dergisinde bu modeli buldum. Dergiye bakınca hiç bundan olurmuş gibi gelmedi bana ama illa da dikeceğim dedim.
reglan kollu bluz modeli

Elimdeki parça siyah kumaşı ve Kadıköy'den aldığım bolca metre olan pembe kumaşı kullandım. Kumaşlar jarse. Kalıp da çok rahat. Burda'nın kalıplarındaki alakasızlığa rağmen bu kalıpta sıkıntı yaşamadım.
reglan kollu bluz modeli

İlk defa bu tarz bir yaka dikişi yaptım. Evdeki badimden kopya çektim :)
reglan kollu bluz modeli
Kalıbımız Burda 2005 Kasım Sayısı, Model No: 119

Bu bayramda da evdeyiz ve bu da demek oluyor ki bol yalnızlıklı ama bol dinlenmeli ve bol dikişli bir hafta bizi bekliyor. Şimdiden herkese iyi tatiller, hayırlı bayramlar...

Yorumlar

  1. eline sağlık canım.. bayramda üretken bir tatil seni bekliyor anlaşılan dikkatle takip ediyorum yaptıklarını bana çok örnek oluyor.. şimdiden iyi tatiller ve hayırlı bayramlar dilerim.. sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Sağol İdilcim, faydalı oluyordur inşallah. Dikiş dikmek güzel de annemin yanında olmayı tercih ederdim aslında. Ona bir şeyler dikeyim bari :))

    YanıtlaSil
  3. Çok şeker olmuş canım. Güle güle kullan. İyi bayramlar. :)

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim :)) sevgiler

    YanıtlaSil
  5. çok düzgün olmuş ellerine sağlık. güle güle giy Nebihancım! :)

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık çok güzel olmuş.Yakasıda çok güzel olmuş benim yakalarla ilgili bir problemim var yakaları bir türlü tutturamıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, zamanla hallolur inşallah üzerine gitmek lazım, eninde sonunda tutacak kurtuluşu yok :))

      Sil
  7. Gayet güzel olmuş. Burda'larıma baktım 2005 Kasım bendede varmış.Kalıptan memnun olman banada yol açmış oldu.Kalıp hakkında bilgi verdiğin için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim özellikle belirtiyorum çünkü bazı kalıplarda kumaşları sinirden çöpe attığım oldu. 1 beden küçük çıkarıyorum artık.

      Sil
  8. Cok guzel olmus bayildim:)) eline saglik

    YanıtlaSil
  9. 2005 serisi bende yok. Ben 2008 den itibaren almaya başladım. İsime yarayan sayıları. Çok güzel olmuş bluzun.seninki dergidekinden çok çok iyi olmuş. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, bendeki tek eski sayı bu ve işin aslı dolu dolu olan dergiler onlarmış. Yeni değil eski sayıları bakıyorum artık.

      Sil
  10. Çok güzel duruyor.Renk uyumu da hoş olmuş.
    Bende reglan kol dikmeyi merak ediyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Ben de merak ediyordum hiç dikmediğimden zor zannediyordum ama çok daha kolay omuz da yok çünkü. Çok zevkli yani, ben daha da dikerim herhalde :)

      Sil
  11. Çok güzel olmuş iki rengin uyumuda ayrı hoş. Ellerinize sağlık :))

    YanıtlaSil
  12. Gene mükemmel bir dikiş, bayılıyorum ben bu reglana , ellerine sağlık , güle güle giy :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol Nilgüncüm, ben de çok sevdim reglanı :)

      Sil
  13. Hala dikiş makinemin başina oturamadim ama seni takip ettikce içim açiliyor;)rengi cok tatli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başlayana kadar işte o süre, sonra da bırakamıyorsun. Bir hafta hiçbir şey dikmiyorum diğer hafta da biri bitmeden diğerine başlayasım geliyor :)

      Sil
    2. Aynen dikmeye baslayinca arkasi bitmiyor devami geliyor;)

      Sil
  14. Nebihancım bişey sormak istiyorum.Burda diye bahsettiğiniz bir dikiş dergisimi hep adını duyuyorum.Dikişi hiç bilmeyenler için yardımcı olacak bir dergi yada başka bişey varmı tavsiye edebileceğin.Nerden bulurum nasıl alırım inan bilmiyorum ama sizlerden gördükçe iştahım kabarıyor:)tavsiyeni bekliyorum.Ayrıca bluz çok hoş olmuş.İnşallah bigün bende yapıcam bunlardan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burda dikiş dergis, kıyafetlerin kalıplarını veriyor vücut ölçülerine göre. Ben bu dergilerle başladım kalıp çıkartarak. Dergi satan gazete bayilerinde, marketlerde oluyor genelde. Kalıp çıkarıp başladım ben. Kolay, orta ve zor diye kategorilere ayırıyor zaten modelleri. Ben etekle başladım. Yeni bir dergi çıkmış "Creazion" diye onda da kolay kalıplar varmış ama ben almadım, tam bilemiyorum. Bir yerden başlamak istiyorsan önce kendi eteklerin veya bluzlarının üstüne koyarak da kesebilirsin. Çünkü el alışana kadar birkaç parça kesip dikmek gerekiyor. Biraz sabır istiyor ama verdiği mutluluğa değiyor :)

      Sil
    2. Anladım.sanırım bu dergiyi alınca kalıp çıkarmanında ne olduğu öğrenebilirim:) Ben daha çok tunik gibi rahat şeyler yapmak istiyorum kendime.Az cok kafamda canlandırdığım zaman beni en çok zorlayacak olan kol kısmı olur heralde.Anladığım kadarıyla sende dikiş eğitimi almadan başlamışsın.En kısa zamanda bu dergilerden alacağm.Bakalım ortaya ne çıkacak:)Açıklaman için teşekkür ederim canım.sevgiler.

      Sil
    3. Rica ederim canım, kol zorlar ilk başlarda, kolun nasıl takılacağını anlattım bir yazımda oradan da arayıp bakabilirsin sevgiler :)

      Sil
    4. Evet bahsettiğin sayfayı buldum bile:)Çok güzel anlatmışsın.Yer işareti koydum ki kolayca tekrar bulabileyim.çok teşekkür ederim.

      Sil
  15. Çok güzel olmuş,dikişi çok düzgün görünüyor,ellerine sağlık...Güle güle giyin,iyi bayramlar!

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

İletişim için themarmara86@gmail.com adresine mail atabilirsiniz.

Arşiv

Daha fazla göster

Toplam Görüntüleme

Etiketler

Daha fazla göster

Kimler Online?

TAKİP TAKİP