Satın Alma 👆🏻

6 Parça Etek

Annemin benden dikişe başladığımdan beri beklediği ama benim boş yere korkarak kesmediğim etek şeklidir kendisi. Bunu da teyzeme diktim. Aslında desenli kumaştan elbise yapacaktım ama değişik bir etek çıkarayım derken sonuç böyle oldu.
36 bedene göre nasıl kestiğimi yazdım. Maksat 3 parçanın toplamı bedeninizi verecek. 40 bedenseniz = 10+2010+ gibi. 21 cm kalça düşüklüğü basene kadar genişlemesi gereken yer. Bu etekte kalça 94cm yani ön kısım 47 arkası 47 gibi. Açıklamalar Dikiş ve Tasarım Aşkı'ndan, denemesi benden :) 
Merak edenlere not:  Desenli parçada kumaşın tam ortasından düz çiziyoruz. 36 beden için, 36'yı 3'e bölüp eşit de yapabilirsiniz ben eşit istemedim. Kırmızı çizginin sağına ve soluna 9'ar cm işaretledim. Sonra yine öndeki çizgiden 21 cm kalça düşüklüğünü ayarladım basen bölgesi 94 olduğu için ön 47, arka da 47. 47'yi 3'e böldüm yine. desenli parçaya 21 cm düştü, onun da 10.5 bir tarafa 10.5 diğer tarafa işaretledim çizdim. Cetvelle genişleterek aşağı doğru açtım.
Elimde kalan son kumaşlar bunlar sayılır. Soldakiler yazlık, sağdakiler mevsimlik-kışlık. Yazlıkları istiflemişim iyice. Hiç kumaşım kalmamış derken Bursa'dan bir sürü kumaş daha aldım, yoğunluktan fotoğraf çekemedim. Çeker çekmez paylaşacağım İnşallah.
Sevgiyle, mutlu kalın :)

Yorumlar

  1. Çok güzel anlatmışsın Nebihan cım böyle detaylı anlatımlar çok faydalı oluyor hepimiz için :)) kumaşlar ise hepsi sıraya girmişler dikilmek için:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, kumaşlar bekliyor garip garip bir karar verebilsem :))

      Sil
    2. Ben eminim sen her zamanki gibi harika tasarımlar ortaya çıkartırsın :)) merakla bekliyorum:))

      Sil
  2. Çok asil duruyorr :-)
    ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Etekte dikey kırmızı bir çizgi gördüm.Onu sen mi ekledin?Yaratıcı olmuş.Bir de ,renk zevklerimiz birbirine benziyor .Kıskandım ,ben de senin gibi dikebilmek isterdim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl ölçü alınacağını göstermek için ekledim programla :)
      Bakarsın bir gün dikiş makinesi alıp başlamışsın, belli mi olur :))

      Sil
  4. Twit gül kurusu kumaş :Hadi!! Beni dik.' d,ye çağırmıyor mu seni?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya kıyamıyorum ona manto dikesim var ya güzel olmazsa diye ödüm kopuyor. Yoksa aklım onda :)

      Sil
  5. Çok güzel olmuş ellerine sağlık.Farklı kumaş seçimini çok sevdim..Giyince insanı nasıl zarif gösterir dimi ama..))Benim de dikesim geldi::))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Siyah kısımları basenleri öyle kapatıyor ki , incecik oluyor insan birden, ey siyah sen nelere kadirsin :)

      Sil
  6. Etek çok güzel olmuş. Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  7. Etek tam benlik olmuş nebihan.ince gostersinde benim için tamamdır:) maşallah o kumaşlar ne öyle. Sana diyorumda bende de durum pek farklı değil:) ellerine sağlık. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demek ki be tarz etek çok dikeriz biz :) Bir bu kadar daha kumaş aldım çocuk gibi bakıp bakıp gülüyorum, ne olacak bizim bu halimiz :)

      Sil
  8. Ellerine sağlık yine çok güzel bir çalışma olmuş.. Mağazalara para harcamıyoruz ne güzel :) bu arada kumaşlar rengarenk çok hoş.. en baştaki turuncu trikodan bi hırka dik hemen çok tatlı.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım, senden aldım açıklamayı :) O trikoyu kaç kere serdim kaldırdım bir kesemedim gitti.

      Sil
    2. Yarasa kol veya reglan kollu salaş bi hırka harika olur.. renk o kadar güzel ki herşey yakışır kes bence :)

      Sil
  9. eteğe bayıldım bayıldım, kumaş seçimin de mükemmel.. iç geçire geçire bakıyorum aman nazar etmeyim :) maşallah diyim hemen ;)

    YanıtlaSil
  10. Canım çok sağol, seni bekliyoruz artık ona göre :)

    YanıtlaSil
  11. Çok güzel olmuş. Böyle kombin renkleri çok severim ve yakıştırırım. Kumaşlar da ayrı bir güzel. Yetmiyor işte bize aldıkça alıyoruz :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene çok sevindim :) tek tesellim kendimiz dikiyoruz yoksa bu kadar kumaşın altından kalkamaz insan :)

      Sil
  12. Eline sağlık ya şöyle cm cm uğraşmayı hiç sevmiyorum belkide ölçüm yok diye zor geliyo onuda blmiorum sabırsız oluyorum hemen bitsin derken batabiliyoda bazen oda ayrı :)) teyzen gule gule kullansin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalıp kullanmak daha kolay aslında bu benim de çok zamanımı aldı. Alışkanlıkla da alakalı kalıba alıştım ben daha pratik geliyor.

      Sil
  13. Nebihan terzi mankenini kaç liraya aldın
    Bu arada yine güzel bir parça çıkarmışsın ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım :) 2 yıl önce 40 lira civarıydı. Şimdi en fazla 50dir herhalde. İğne iplik diye bir siteden almıştım çabuk da geldi.

      Sil
  14. Nebihan merhaba etek dikeceğim yine blogunda dolanıyorum :) Bakalım bu sefer ne olacak...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

İletişim için themarmara86@gmail.com adresine mail atabilirsiniz.

Arşiv

Daha fazla göster

Toplam Görüntüleme

Etiketler

Daha fazla göster

Kimler Online?

TAKİP TAKİP