Satın Alma 👆🏻

Pelerin Dikelim mi?



Pelerin sevdam bitmiyor, bitecek gibi de durmuyor. En son kumaş alışverişinde gördüğüm kumaş da bahanesi oldu. Çok güzel mont-ceket olur belki ama benim aklıma hemen pelerin geldi.İlham kaynaklarım bunlar.
Kate Middleton pelerini
Ekoseli olan Düşes'in Zara Pelerini... Zevkli bu Düşes, ne giyse beğeniyorum


 Fiyonkunu çok sevdim, ayrıca renk uyumunu...




Elimde Olan Burda Kalıplarından Kullanabileceklerim...
 Bunları diktim. Avantajı yelekli olması, çok sıcak tutuyor ayrı bir havası var. Olumsuz yanı pelerine göre oldukça yorucu bir model. Burda  2009 / 8 Ağustos Sayısı Model No: 112.


Bu model bu sene favorim ama 4 metre kumaş istiyor. Elimde 2 metre var. Ayrıca 4 metre kumaşı üzerimde taşımayı pek istediğim söylenemez. Burda  2013 / 8 Ağustos Sayısı Model No: 122.


 Aklımdaki model bu. Kolay bir kalıp, çabucak kesilip dikilebilecek bir model. Kalıp olarak bunu alıp hem güzel hem de pratik bir pelerin dikmek istiyorum. Burda  2012 / 8 Ağustos Sayısı Model No: 132.

Burda Kaynak
Pelerinler

Yorumlar

  1. yeteneğinize hayranım. ben de dikişi çok seviyorum ama kalıpsız, öyle basit basit bir şeyler. bir gün bu işe sıkı sarılırsam sizden çok yardım isterim herhalde. ellerinize yeteneğinize sağlık. sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Dikiş biliyorsanız kalıplara bakabilirsiniz, özellikle kolay modellerden başlanabilir Burda Pratik Dikiş gibi...

      Sil
  2. Pelerin çok güzel bir dış giyim seçeneğidir şu var ki balım bunu nasıl ne ile giyebilirsin?
    önerin olan bir kaç resim paylaşırsan sevinirim..
    Pembe fiyonklu Burda dergisi bende de var çok da beğenmiştim bu modeli ama nasıl giyilebileceği düşündürüğü için beni es geçtim.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her türlü uzun etekle kullanıyorum aslında. Zaten ya tam uzun ya da pelerinin boyunda etek giymek lazım. Üstte de genelde uzun siyah eldiven kullanıyorum.

      Sil
  3. Pembe olan krem rengi olan ve asker yeşili fiyonklu olan yani sol sıradakiler harika çok güzel.. Merakla beklemedeyim.. Bu arada dikiş makinan hangisi? kalın kumaş dikiyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Singer Yoknaz makinem, çok kalın olmasa da dikiyor eski bir makine. Sen deyince aklıma geldi değişmesi lazım yakın zamanda :)

      Sil
  4. keşke.Ama ben dikemem ki:(

    YanıtlaSil
  5. favorim dediğine bende bayıldım keşke kumaşın yetseydi de ondan dikebilseydin canım,kolay gelsin sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Bende yeni örgü bir pelerin aldım bende severim. İnşallah en kısa amanda dikersin canım

    YanıtlaSil
  7. Morlu pelerin favorim oldu.

    YanıtlaSil
  8. Seçtiğiniz kırmızı model süper. Benim gibi yeni başlayan arkadaşlarda dikebilir. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  9. Evettt evettttdikelimnmmmm hatta etkinlik yapalum herkez diksin pelerinini nebihanima atsinnn oda guzel bir postta yayinlasin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel fikir aslında :) Aşama aşama paylaşacağım zaten, katılım da olursa süper olur :))

      Sil
  10. cok guzel modeller bende annemin uzun eteğinden yaptım bi tane gıymek kısmet olmadı ama :D

    YanıtlaSil
  11. Hoş modeller var, kullanabilene

    YanıtlaSil
  12. ben de pelerin dikmek istiyorum bu ara. belki elimdeki yarımları bitirince eşlik ederim sana. daha doğrusu arkandan gelirim ;p

    YanıtlaSil
  13. Haftaya başlar zaten yetişirsin :)

    YanıtlaSil
  14. dikelim dikelimmm bir tane daha dikelim :) bende de pelerin hastalığı var. Biliyorsun henüz dikiş dikme özürlüyüm ama geçen memleket ziyaretimde ben tasarladım, kumaşını seçtim, düğmelerini seçtim çoook iş yaptım yani ;))) ama teyzoş dikti yarın postunu yayınlayacağım canım. Beğenirsen ondan da dikersin ;) sanki benim bile dikebileceğim kadar çok kolay ;)
    NOT: Özel istek dikeceğin modeli resimli anlatan bir post olsun nolur nolur nolur :)

    YanıtlaSil
  15. Kendine haksızlık etme canım iyi gidiyorsun. En kolay modeli seçtim yeni başlayanlara faydalı olsun istedim özellikle. Kesinlikle resimli olacak :)

    YanıtlaSil
  16. nebihan hanım sizede oluyor mu burda dergisinde hep bedenimden bir küçük bedeni çıkarmak zorunda kalıyorum da ben korkar oldum dikmeye bol geliçek diye

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet malesef bunda da bir beden küçük çıkardım. Önce ölçülerinizi bir çıkarın sonra burda kalıbının ölçü tablosu var onunla karşılaştırın. Bir de kışlık modeli verilen kalıbı ince yazlık kumaşla dikmek isterseniz de kalıp büyük geliyor çünkü kışlık kumaşlara göre çıkıyor kalıp.

      Sil
  17. Pembe pelerininize bayiliyorum. Bende kursa yenice basladim. 2009 agustos burdasini eski dergi satan yerlerde aradim ama bulamadim. Bunlarin kaliplarinin nette paylasildigi bir yer varmi. Yardimci olursaniz sevinirim
    Mail adresim: nurgulsari85@hotmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nette baktım bulamadım ama bir arkadaşımız alıyor ona da sorup döneyim.

      Sil
  18. BALIK SIRTI MODELİ VE BEYAZ MODELİ KAPİŞİNSOZ OLARAK ÇALIŞABİLİRSİNİZ .2 METRE KUMAŞ YETERLİ OLUR.YAKINDA BENDE YAPACAĞIM.KOLAY GELSİN BEKLERİM.

    YanıtlaSil
  19. dikelim mi derken dur dedim etkinlik mi var koşup gideyim :) alttaki kalıbı bir beden küçük kes kesndi ölçülerinden denenmiş tariftir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O model yaktı beni 36 bedenim 40 beden gibi oldu 2 tane aynı anda diktim bir de dolapta yatıyorlar öyle :))

      Sil

Yorum Gönder

İletişim için themarmara86@gmail.com adresine mail atabilirsiniz.

Arşiv

Daha fazla göster

Toplam Görüntüleme

Etiketler

Daha fazla göster

Kimler Online?

TAKİP TAKİP