Satın Alma 👆🏻

Vintage Severlere Etekler

Epeydir etek dikme niyetindeyim, bilirsiniz. Kaç keredir dikmek istiyorum, model arıyorum diyorum ama bir türlü modele karar veremiyorum. Aslında sorun uzun etek modellerinde sıkıntı yaşamam. Düz bir etek dikmek istemiyorum. Yanlış anlaşılmasın düz etekleri de çok severek dikip giyiyorum ama değişik şeyler arayışındaydım. Burdalar pek çözüm olmadı ben de bana asıl hitap eden eski dönemlere göz attım. Aradığımı da bulum.  Elimizde bulunan kalıplara uygulayabileceğimiz modeller diye düşünüyorum.






























Grip uğradı bize bu aralar o yüzden okul işleriyle ve onla boğuşmaktayım. En kısa zamanda bunlardan bir tane dikiyorum İnşallah.

1940'lar 50'ler bana hitap etti açıkçası. Buraya ve buraya tıklayarak farklı modellerden de ilham alabilirsiniz. Benim ufkum açıldı :) İnşallah sizin de hoşunuza giden modeller vardır. Sağlıklı ve Mutlu bir hafta diliyorum herkese, Allah'a emanet olun...

Yorumlar

  1. yaaaa ben de dikmek istiyorumm ama öğrenebileceğim bir yer yok malesef :(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnternet var olsun :) Ben de eğitim almadım hiç denemekte yarar var.

      Sil
  2. Ahhh o ince beller. O kabarık etekleri görünce bu modellere ince bel lazım dedim. Merakla bekliyorum. Gribin geçmiş olsun. İnşaallah bir an önce geçip gider.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunlar abartmış bel olayını 8 parça etekler güzel duruyor her bedene. Cepli modelleri tavsiye ederim.
      Çok teşekkür ederim, hastalıktan yıldım bu aralar, Allah'tan çok uzun sürmedi.

      Sil
  3. Hay Allah geçmiş olsun.Arı sütü mutlaka içiniz.Faydasını göreceksinizdir.Sevgilerimle ,geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, arı sütünü de yeni duymuş oldum :)

      Sil
  4. Nebihancığım bloğuna hasret kaldım yaa hiç bir şey göremiyorum her halde benim bilgisayarda. :( şimdi başka bilgisayardan giriyorum hiç sorun yok. ne oldu hala anlayamadım diğer bloglar gayet güzel görülüyor. 50 li yıllar galiba değil mi? her zaman çok hoşuma gitmiştir.. 3. ve 4. sıradaki reisimlerdeki modeller çok hoşuma gitti.ah bu etekleri ve peplumları giymek için beden lazım canım! :))) düşünsene benim kalıptan diktiğinde ne kadar abes durur. :(( sen sen ol sakın fazla kilo alma!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hay Allah ben de anlamadım epey de baktım ablacım niye görünmüyor diye. Belki linkimde bir sıkıntı vardır çözemedim.
      Etekelr 40lar 50ler en sevdiğim dönemler çünkü uzun etek diye bir şey var :) Bu kadar umutsuz bakma olaya yakışır niye yakışmasın. Kilo almamak şu anda kolay da çoluk çocuktan sonra Allah'a emanet genetik olarak kilo alınıyor hamilelikte bizde, hakkıma hayırlısı artık napalım :))

      Sil
  5. Bir tek ben mi eski burda dergilerini sevdiğimi düşünüyordum.Bence bu kadar ilgimizi çekmemizin bir diğer nedeni de eskiden kıyafetler daha muhafazakarmış, dolayısıyla kendimize göre çok daha fazla şey beğenebiliyoruz.
    Harika post olmuş canım (: eteğini merakla bekliyoruz..
    Geçmiş olsun bu arada..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle aynı fikirdeyim, kapalıların giyebileceği türde daha çok şey var eskilerde. Uzun etekte değişik model üretmek çok zor bu günlerde. Teşekkür ederim bu arada :)

      Sil
  6. Çok Geçmiş Olsun...
    Çalıkuşu izliyorumer bu aralar ve her bölümde o uzun kloş eteklere hayran kalıyorum. Aslında dikesim var ama giyer miyim de bilemiyorum:) Kararsızllık deryası yani:) Kalıplar da tam bu kararsızlıkta iyi geldi bana. Sonucu meraklar beklemedeyim;) Kolay Gelsin;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence kot veya kadife bir gömlekle spor bir hava katılabilir. Yakışır :))

      Sil
    2. ay yorumları okurken patavatsızlık etmim dedim dedim ama dayanamadım aslında ben acık ve uzun boylu kızlara uzun kloş eteği çok daha yakıştırıyorum merveye eminim spor bir kombinle uzun etek güzel durcaktır...benim boyum kısa olduğunda ne giysem bi enteresan duruyor:) sevgiler nebihancım geçmiş olsun bu arada....

      Sil
    3. Çalıkuşunda ki eteklere ben de hayran hayran bakmaktan öteye gidemiyorum. O tarz etek dikerseniz lütfen detaylı yapılış aşamaları ile paylaşırsanız bizim gibi bu yolun başında olanlara ne kadar faydalı olursunuz inanın... :))

      Sil
    4. Tuğba mutlaka yayınlamaya çalışacağım dikmek niyetindeyim çünkü :)

      Meryemcim bize daha çok uzun elbiseler, belden genişleyen modeller gider diye düşünüyorum benim tercihlerim öyle oluyor genelde.

      Sil
    5. Nebihan ve Meryem Çok Teşekkürler yakıştırmalarınız için. Ancak bende hem boy var hem kilo. Çok iri göstermeyeceğini bilsem hemencecik dikmek istiyorum da :) En iyisi sıkı bi diyet sonrası kendime ödül bu eteklerden dikmek :)

      Sil
    6. Merakla bekliyorum o zaman :)

      Sil
  7. Wow I wish I could sew my own skirt. That's a skill I'm still hoping to acquire in the near future. I can't wait to see the finished product. Would you like to follow each other on GFC and Bloglovin?

    xoxo,
    www.lovebetweentheracks.com

    YanıtlaSil
  8. lütfen özletme kendini canım:) geçmişler olsun aynı durumdayız yine boğaz şiş ateş tavan halsizlik baş köşede :(( etekler sana çook yakışacaktır 1. resimdeki soldaki eteklerle canlandırdım seni ççoook güzelll :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok geçmiş olsun canım fena salgın var mikropla kaptık şifayı galiba.
      İyileşir iyileşmez dikiş dikmek istiyorum :) çok oldu dikmeyeli

      Sil
  9. harika paylaşım olmuş eski burda derğilerine bayılıyorum kalıplarda fazla sorun çıkmıyor bende bulabildiğim eski burda ları biriktiriyorum çok güzel modeller çıkıyor size geçmiş olsun yeni paylaşımlarınızı bekliyorum sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, ben de kitapçılara bakacağım artık.

      Sil
  10. Geçmiş olsun, ne varsa eskilerde var harika bu modeller merakla bekliyorum dikmeni ve paylaşımını sevgilerle:)

    YanıtlaSil
  11. gözüm o ince bellerde kaldı bize yıkışırmı ki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnce belleri epey abartı resimlerde, yakışır İnşallah niye yakışmasın :)

      Sil
  12. Öncelikle geçmiş olsun. Rabbim şifa versin. Etek modelleri çok güzel. Ama bana fazla gitmiyor.malum kilolar.seninkini merakla bekliyorum. Kolay gelsin. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Ben de bu kadar ince değilim ama bir hal edip uydurmak lazım deyip dikiyorum :)

      Sil
  13. sevgili Nebihan Hanımcığım, sayfama katıldınız için hoş geldiniz diyor çok teşekkür ediyorum. sizin de çok hoş, çok zevkli bir bloğunuz var. İnşaAllah sık sık ziyaret edeceğimi düşünüyorum. sevgilerimle

    YanıtlaSil
  14. Bayılıyorum bu tarz eteklere ama dikmek ayrı bi marifet o marifet bende yok malesef :(
    Emeğinize sağlık bende yeni katıldım blog sitelerine sizide bekkliyorum sayfama teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

İletişim için themarmara86@gmail.com adresine mail atabilirsiniz.

Arşiv

Daha fazla göster

Toplam Görüntüleme

Etiketler

Daha fazla göster

Kimler Online?

TAKİP TAKİP