Satın Alma 👆🏻

Burda Online-Store Kalıplar

Burda Dergisinden ne kadar şikayetçi olsam da - olsak da başka çaremiz yok. Epeydir dergilere bakmaz, kalıp çıkarmaz olmuştum. Sonra şunu fark ettim: Ne dikeceğime bir türlü karar veremiyorum. Dün tekrar karıştırdım dergileri, ama online siteden. Tıklaya tıklaya bunlara ulaştım. Kalıplar satılsa da benzer kalıplardan bu modelleri uygulayabiliriz diye düşündüm. Fikir alma açısından çok işime yaradılar.






Boylarını uzattık, kol ekledik, yakayı kapattık derken zaten yepyeni bir model çıkarıyoruz ortaya. Resimler pek soluk farkındayım. Burda.ru'dan online olarak modellere buradan ulaşabilirsiniz. Böylece yığınlarca dergi karıştırmaktan kurtulmuş olabiliriz :)

Yorumlar

  1. Bir hüsran olunca nasıl da soğuyor insan dikişten değil mi?..en son çok güzel kalın bir kumaş geçti elime uzun bir manto tarzında bir şeyler dikmeye başladım,kalıbını kestim birleştirdim teyelledim deneyince hiç mi hiç dergidekine benzemedi ne ettimse düzeltemedim kenra atılmak zorunda kalınca başka kalıp çıkarmaya varmadı elim..
    Oluyor işte böyle en iyisi dediğin gibi denediğimiz sonucundan emin olduğumuz kalıplar üzerinde çalışmak değiştirmek ve yol almak..paylaşım çok güzel teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar kumaş ziyan oldu ki bir ara bıraktım kalıp çıkarmayı. Ama başka çarem de yok açıkçası mecbur yine düzelte düzelte bir şeyler yapacağım artık.

      Sil
  2. Ben zaten kalipsiz dikiyorum ama yine de fikir olmasi acisindan burdayi takip etmeye calisiyorum. Bir defasinda kalipla calistigimda parcalari birlestirmede cok sikinti yasadim neyseki dikis payini fazla fazla vermistim de oylelikle toparladim. En iyisi demiyorum ama bana daha kolay geliyor kalipsiz dikmek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Az çok başladım kalıpsız dikmeye ama bu sefer de ne dikeceğime karar veremiyorum. 3-4 tane ana kalıbım var, çoğu şeyi onlarla dikiyorum ben de :)

      Sil
  3. yaaa bende eski burda dergileri istiyorum :(( buralarda hiç yok pofff

    YanıtlaSil
  4. Kalipsiz calismak en guzeli ama tecrube lazim ona da tesekkurler paylasimin icin

    YanıtlaSil
  5. Burda Dergisinden dikersen kumaş önerilerini dikkate almak gerekiyor...bu çok önemli...modeli tasarlarken kumaşa göre tasarladıkları için kalıp ölçüleri de ona göre..esnemen bir kumaşa uygulanmış modeli esnemeden kumaşa ya da ( tam tersi) uygulamaya kalkınca ölçüler de tutmuyor. Ayrıca örneğin yumuşak bir kumaşa uygulanmış modeli daha sert bir kumaşa uygulayınca da gördüğümüz modelle diktiğimiz aynı olmuyor doğal olarak...kumaş bilgisi çok önemli.ziyan ettiğim kumaşlar bana bunu öğretti...:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalıp-kumaş olayını ben de trençkot kumaşımı ziyan edince fark ettim. Bir musibet bin nasihatten iyi oluyor dikişte :)

      Sil
  6. Güzel modellermiş canım. Ben bazen düz kalıptan uyduruveriyorum, mümkün olanları. Çoğu zaman kalıba bağlı kalınmıyor zaten

    YanıtlaSil
  7. bu kalıplar burda dergilerinden mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunlar ayrı olarak tek tek satılıyor. Bazıları benzer ama genelde ayrı bir katalog hazırlıyor internet satışı için.

      Sil
  8. Çok güzel bir paylaşım olmuş canım.burdanın ölçüleri sen 38 bedensen burdada ki 38 bize olmaz standartlar ayrı çünki bende şunu keşfettim insan kendi ölçüsünü mükemmel bir şekilde alıp bel,kalça,kalça düşüklüğü çok önemli,omuz,göğüs vs.kalıpları kendi beden ölçüsüne göre şekillendirerek yaparsak sonuç mükemmel oluyor.

    YanıtlaSil
  9. dikiş sever olarak sizi beğeniyle takip ediyorum..nebihan hanım bu modellere hangi siteden ulaşabilirim acaba,aradım bulamadım :( bazı modelleri çok beğendim ama derginin hangi sayısında olduğu yazmıyor sanırsam..gerekirse beğendiğim modelin bulunduğu dergiyi alıp dikmek istiyorum,sadece internetten mi satış yapılıyor,yabancı site sanırım :( yardımcı olursanız çok sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunlar Internetten satış yapılan kalıplardi. Burdastyle.com da var bu kalıplar. Veya google a burda style online store yazarsanız gelir. Aslında dergilerde var bu kaliplarin çoğu.

      Sil
  10. Merhaba abla :) dikiş dikmeye yeni başladım henüz düz dikiş aşamasındayım . yeni tesettüre girdim ve kendime uzun elbiseler dikmek istiyorum . sürekli hazır kalıplardan bhsediliyor ancak ben tam çözebilmiş değilim.mesela ben bir hazır kalıp aldığımda etek elbise bluz vb. Herşeyin kalıbını oradan çıkarabiliyor muyum. Bilemedimm :( çalıştığım için bahsettiğiniz kalıpları internet üErinden almam gerekiyor sanırım .kalıpları alırken neye dikkat etmem gerekiyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burda dergilerini almak daha hesaplı büyük marketlerde ve gazete bayilerinde oluyor. Bir kaç temel kalıp yetiyor. Ama düz modellerle başlamak daha mantıklı. Bir de pratik dikiş falan yazarsan google da kalıpsız etek elbise kesimleri var çok rahat dikersin.

      Sil
  11. Nebiha hanım Merhaba elinizde fazla ve kulanmak istemediginiz dergiler var ise bana Sata bilirmisiniz ? Simdiden teşekür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben satmıyorum ama eski sayıları burda gönderiyor. Bir de dikiş blogları sahibeleri ve dikiş meraklıları diye facebook grubu var orada satıyorlar. Bir de hobisitesi.com da var eski sayılar.

      Sil

Yorum Gönder

İletişim için themarmara86@gmail.com adresine mail atabilirsiniz.

Arşiv

Daha fazla göster

Toplam Görüntüleme

Etiketler

Daha fazla göster

Kimler Online?

TAKİP TAKİP