Satın Alma 👆🏻

Koza Han Denince Akla....

Bursalılar mutlaka bilir. Benim gibi yeni Bursalılar öğrenir. Bursa'ya uğrayıp da bilmeyen varsa da öğrenmeli. Kimisi için harika ipekler, eşarplar, kimisi için de meydanındaki kahvesi. Kahve sevmeyen ben bile içiyorum. Ama ne olursa olsun görülesi bir yer. 


Bir buçuk yıldır Karacabey'deyim ama bir türlü uğramadığım Koza Han'a ara tatilde uğradım. Tabi ki aklımda eşarp almak vardı. Şal kullanmayı sevmiyorum, pek de yakıştıramıyorum kendime. Ama genelde şal gördünüz bende. Niye mi?
Bir-iki yıl önce canım eşarplarımı yıkarken kaşla göz arasında kırmızı küçük bir detay 8-10 tane eşarbımı katletti. Hatıraları vardı hepsinin :( Bir ağlamadığım kaldı arkalarından. O kadar içim yandı ki epey zaman eşarplara bakamaz oldum, almak istemedim. Bir de Rize'de bu kadar çeşit ve uygun eşarp bulmak daha zordu. Ama artık şeytanın bacağını kırıp yeni koleksiyon için kolları sıvadım. Koza Han'da uygun eşarp alacak yerler var. Ben yine muhabbetini en sevdiğim dükkanı buldum. Şimdilik birkaç taneyle yetineceğim. Yeşil dantel detaylı eteğimde kullanmıştım bir tanesini.
Kahvemizi de içtik, içmeden olmazdı tabi. Bir alışveriş merkezindeki lokantada denediğim"Beğendili Tavuk". Hem et kadar ağır değil hem de beğendili, evde denemeli derim. Erkekler illaki kırmızı et, arkadaki o koca tabak anında bitti. Gece gece canınız çekmez İnşallah :) Hoşça kalın...

Yorumlar

  1. aa sizde mi bursa'da yaşıyorsunuz :) bilmiyordum

    YanıtlaSil
  2. Koza han ,Pirinç han ve ipek hana uğramadan çay kahve içmeden asala olmaz :)) ama yazın bir bambaşkadır oralar .Gidesim geldi :)

    YanıtlaSil
  3. afiyetler olsun. bursayı bende merak ediyorum...

    YanıtlaSil
  4. Bende ara tatilde oradaydım. Çok olmuştu gitmeyeli özlemişim oraları. İlk resimdeki yerde çay içtik kardeşim ile. Kendi adıma teşekkürler :))

    YanıtlaSil
  5. benim annem bursalı.bende çok severim bursayı ve sürekli giderim.gittiğiniz o hanıda biliyorum güzel bir yer.şimdi fotolarını görünce bursa aşkım depreşti:)

    YanıtlaSil
  6. çok güzel bir yere gitmişsin canım... koza han çok harika biryer dediğin gibi kahveside çok güzell... dolu dolu gezme alışveriş sonrası şöyle oturup köpüklüsünden bir sade kahve içerdim... ahh ahh çalışma hayatı işte insanı böyle tüm gün bir kapalı kutuya tıkıveriyor... üniversite yıllarımı özledim bak şimdi :(( inşllh gelebilirim bu kez senle içmek isterim kahvemi bir kumaş alışverişinden sonra :)))

    YanıtlaSil
  7. Koza Han'a yaklaşık 1 sene önce Bursa ziyaretimiz sırasında gitmiştik.
    Çok güzel eşarplar ve omuz şalları vardı (baş için olan şalları ben pek kullanamıyorum, o yüzden seviyeli bir ilişkimiz var kendileriyle:)
    Hakiki ipekten yapılan omuz şalları vardı ki o an neredeyse ant içecektim para biriktirip bir daha ki gelişimde almak için:)) O kadar güzel...
    Güzel bir omuz şalı almıştım ama, gayet güzeldi (zaten bir şey alamadan oradan çıksam gözüm açık giderdi diğer tarafa))
    O kahve benim de çok hoşuma gitmişti ama vaktimiz kısıtlı olduğundan maalesef oturamamıştık:((
    Bir dahaki sefere artık...

    YanıtlaSil
  8. Böyle tarihi yerlere, hanlara, konaklara bayılırım. Eşarp işinden anlamam ama o yemekleri istiyorummm :) çok güzel görünüyorrrr :)

    YanıtlaSil
  9. ne güzel görünüyor eşarplar rengarenk
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Bursa ya gidesim geldi hele o eşarplar yok mu kaybolurum ben onların arasında :))))

    YanıtlaSil
  11. Bursa ya gidesim geldi..hele o ipek eşarplar yokmu kaybolurum ben onların arasında :)))

    YanıtlaSil
  12. slm nebihan.keyifle okudum paylaşımını..sevdiğim bi arkadaşım orda okumuştu üniversiteyi..ingilizce öğretmeni şuan..ve hep anlatır gerçekten yaşanılası bi yer orası diye..ne mutlu sana :)

    YanıtlaSil
  13. yolun biraz ilerisinde, tiyatronun arasında kumaşçılar var bir sürü, keşke oraya da uğrasaymışsın ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kumaşçılara uğramaz mıyım :) Unutmuşum bahsetmeyi...

      Sil
  14. çok güzel bir anlatım olmuş gezesim geldi, özellikle yemek tarafı tam benlik:))

    YanıtlaSil
  15. Merhaba ben pelin yeni takipcinizim esarp aldiginiz magazanin adi nedir yaza kismetse bursaya gidicem bi ziyaret ederim ellerinize saglik yaptiklariniz cok guzel bende hazirlik yapiyorum blok icin gorusmek uzere allaha emanet olun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cemre ipekten aldım ben, çalışanlar güler yüzlü anlayışlı.
      Görüşmek üzere sevgiler :)

      Sil
  16. Annemin amcaları Bursada olduğu için çocukluğumuz hep Bursada geçti. Her yaz bir fırsatını bulur kaçardık. O yüzden çok severim Bursayı.

    YanıtlaSil
  17. Of bir Bursa kadar olamıyor İzmit.
    Burada hiç öyle güzel hanlar falan yok :(
    Şanslısınız.
    Keyifli gezmeler.
    Bal , şekerler :)

    YanıtlaSil
  18. Ne güzel canım. Ben de bir gün Bursa'ya gelirsem aklımda olsun mutlaka uğramalıyım. :)

    YanıtlaSil
  19. Gidip görmek istediğim yerlerin başında geliyor bursa.tabi bunda ipeklerinin eşarplarının, ve kumaşlarının etkisi yok değil:)) sevgiler canım

    YanıtlaSil
  20. Ne güzel yerler harika, çok şanslısınız! Görsellerle çok güzel yansıtmışsınız. Teşekkürler:).

    YanıtlaSil
  21. Çocukluğum,gençliğim Bursa'm.öyle çok anıları hatırlattınızki bana.Çarşıda yorulunca ,hem bedenimizi ,hen ruhumuzun dinlendiği Kozahan,Bedesten,Bakırcılar,Tuzpazarı,Ulucami,Şehreküstü Tahtakale,Tophane,Yeşil Türbe,Emirsultan,Uludağ'ı Denizi Bursa bir başka.Her taşı tarih kokar.Size katılıyorum gülay cansever'Of bir Bursa kadar olamıyor İzmit.'Ailem orada bende fırsat buldukça giderim.Bizim yerimizede iç Koza'handa çayları ,kahveleri......

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

İletişim için themarmara86@gmail.com adresine mail atabilirsiniz.

Arşiv

Daha fazla göster

Toplam Görüntüleme

Etiketler

Daha fazla göster

Kimler Online?

TAKİP TAKİP