Satın Alma 👆🏻

"Burda" Bize Kısa Boylu Demiş!


Yanlış duymadınız Burda bize kısa boylu demiş :) Şaka bir yana Burda kalıplarından hep şikayetçiyiz. Aslında derginin bir suçu yok. Kalıp ve beden açıklamalarına dikkat edersek, 34-36 ve benzeri bedenleri değil "kısa boylu bayanlar için" verdiği 17-21 beden arası kalıpları kullanmamız gerekiyor. Bu şekilde de kalıplarda en ufak hata yaşamıyoruz. Kısa boylu olarak da 1.60 civarından bahsediyor. Kendi standartlarına göre yani. Eski sayılarda kısa bedene göre kalıpların nasıl ayarlanacağının ipucunu vermiş. Denemesini yapıp onaylarsam paylaşmak isterim.





Kumaşım çok parlak olunca günlük bir elbise olmaktan çıktı. Hem kalıptan tereddüt ettiğimden hem de elimdeki tek yetecek kumaş olduğundan bunu kullandım. Ütülemekte zorlandım biraz, kumaşın neresini tutsam diğer yanı kırışıyor. Ben de pes ettim. Giymeden önce büyük bir sabırla ütülenecek.


Çok sade olduğunun farkındayım. Daha şık bir hava vermek adına aksesuar veya desenli bir eşarp kullanmayı düşünüyorum. Aksesuar arayışlarım başladı, kolye uzun mu yoksa kısa mı daha güzel gider karar veremedim.Acaba omuz kısımlarına taş mı işlesem?
Boyunu uzattım ve kollarını düz kestim. Kesinlikle tavsiye edeceğim bir kalıp ve şık bir görüntü. Etek olarak da dikmek istiyorum nasipse. 
Bir deee, elbiseyi canlandırma adına fikir istiyorum lütfen :)

Yorumlar

  1. ellerinize sağlık çok güzel olmuş yine :) ben olsam sade tercih ederdim sanırım, desenli bi eşarpla çok şık olur diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fena kararsızım :)) bana da eşarp kurtarır gibi geliyor ama 1-2 alternatif denerim galiba

      Sil
    2. Bence boncuk işleme orta roba da ve omuzda iyi olabilir.tıpkı gelinlikcilerin işlemesi gibi.ve de uzun zincirli kolye.eşarbı da varsa kuaförde türban yaptırmalı

      Sil
  2. çokkk beğendim çok güzel olmuşş ellerinize sağlıkk

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel olmuş,ben de çok beğenmiştim bu modeli,etek olarak da sabırsızlıkla bekliyorum,güle güle giyin...

    YanıtlaSil
  4. gene her zmanki gibi olmuş yani şahane ....iyi günlerde giy canım :)

    YanıtlaSil
  5. Omuza yaparım herhalde sağol canım :))

    YanıtlaSil
  6. Çoook şeker olmuş ellerine sağlık..Bende bu modeli çalışacaktım kadifeyle ama kısmet olmadı..çok sevindim birinin dikip paylaştığına ;)
    bence direk yaka kolye yap derim..taşlı yada güpürlü vs vs..çeşit çeşit kullanılır..eşarbıda bence desenli kullanmana gerek kalmaz ;)

    YanıtlaSil
  7. Nebihan 'cım çok güzel olmuş eline sağlık gene döktürmüşsün Maşallah :)) Bence boncuk falan işleme şık fakat zarif uzun bir kolye mümkünse siyahlı ve yeşil tonlarında bir eşarp , siyah ince topuk ayakabı ile gözümde canlandırdım da çok şık olur bence

    YanıtlaSil
  8. Rengi ,duruşu,dikimi gerçekten kusursuz Maşallah..Bu senenin modası renkli taşlı kolyeyle ve yine düz şal şık olabilir benim fikrim.Ya da şöyle regarenk çiçekli bir eşarp.Bir sürü kombin kaldırır bu elbise..Omuz kısmına taş da iyi fikir.İyi günlerde giy İnşallah..

    YanıtlaSil
  9. omuzlara ve bel kısmındaki parçalara siyah dantel ekleyip siyah eşarpla kullanabilirsin.eline sağlık...

    YanıtlaSil
  10. Canım işleme yaparsan o kısmı ütülemek zor olabilir. Desenli eşarp ve uzun kolye ile harika olur.Güle güle kullan.

    YanıtlaSil
  11. ah keşke üzerinde de bir fotosu olsaydı çok muhteşem görünüyor. siyah dantelle süslenebilir zaten günlük giyime uygun değil diye yazmışsın. hani senin bir pembe elbise vardı onu siyah ponponlarla süslemiştin ona mesela çok yakışmıştı. bunun içinde farklı bir uygulama düşünebilirsin siyah dantel iyi gider

    YanıtlaSil
  12. Desenli eşarp ve uzun bir kolye...
    Ama kolyenin kordonu düz ve tek renk, ucu renkli renkli olursa daha hoş olur diye düşünüyorum.
    Güle güle giyin;)

    YanıtlaSil
  13. çok güzel olmuş bel kısmında farklı kumaş kullansanız nasıl olurdu acaba:)))

    YanıtlaSil
  14. Ben sade çok beğendim bu haliyle çok şık çok sade. Uygun eşarp işini sen daha iyi bilirsin zaten.
    Eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  15. Çok güzel olmuş nebihancım.sanada çok yakışacağından eminim. Evet biraz sade olmuş. Olsun her diktiğimiz illa modelli olacak diye birşey yok. Eşarp yeter bencede. Güle güle güzel günlerde giyin. Eline sağlık

    YanıtlaSil
  16. Bu model ve bu kumaş çok titiz işçilik isteyen birşeye benziyor. Ama sen üstesinden gelmişsin. Belki omuzlarına şu çok şık taşlardan fialn işleyebilirsin. Eşarbın alından biraz hareket katar. Ancak bu kezde iyice abiyeleşir. Ben de bilemedim. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  17. Çok güzel olmuş canım. Derginin standartlarına bile giremiyorum ben bu boyla :DBende bu kalıptan çok memnun kalmıştım. Etek bile yaptım tavsiye ederim. güle güle kullan.

    YanıtlaSil
  18. nebihancım bende bu modeli kesdim ve kursta dikiyorum hareketlendirme tavsiyelerini bende merakla izleyeceğim canım ben modeldeki renge benzer renk aldım bakalım nasıl olacak...

    YanıtlaSil
  19. ellerine sağlık,bu elbiseyi bende dikmeyi düşünüyorum inşallah...

    YanıtlaSil
  20. ben de bu modelden dikmeyi dusunuyordum canim seninki bir harika olmus cok begendim..bu haliyle cok sik bence...

    YanıtlaSil
  21. omuzlarda pul yada boncuk fena fikir değil ama onunla tek renk eşarp takman gerekir. aslında kol manşetlerini modeldeki gibi yapsaydın üç tane parlak düğme ile hallederdin süsleme işini. yada hiç uğraşma modeldeki gibi yakaya bir broş tamamdır :) ama elbise çok güzel olmuş canım eline sağlık.

    YanıtlaSil
  22. ben bu haliyle çok sevdim. şık bir eşarpla iyi tamamlanır diye düşünüyorum. yine bir güzellik çıkmış elinizden.

    YanıtlaSil
  23. Ellerinize saglik... dikmis olanlar arasina katiliyorum... bende diktim, cok ama cok sevdim bu modeli... sadece ben boyunu tam uzattim, yani topuga kadar yaptim, cunku ara boy pek sevmiyorum... bence boncuk yada baska bisey islemeyin, sade kalsin... istediginiz sekilde kambilleyebilirsiniz... isterseniz omuzlara apolet seklinde, cikarilabilen birseyler yapabilirsiniz... yada kolye yaka ile kombilleyebilirsiniz... bu arada instagramdanda sizi takip ediyorum... oradada daha fazla fotograf paylassaniz cok guzel olur... nacizane fikrim...

    YanıtlaSil
  24. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  25. Elbise harika!!! Eline emeğine sağlık ben yapmış olsaydım ki aynısından dikcem inşaALLAH beline hardal rengi taşlarla bi güzel işlerdim,hardal rengi şal ve yine elimede minik bir hardal rengi portföy boyunuda uzun yapardım altınada platform offf anam anam giyme yanında yattt eğer dikersem ben bu şekilde kullanırım çünkü çoook güzel oluyo birinin üzerinde gördümde :))) ama model bi değildi dar kesim bi elbiseydi başarılar dikişlerin prensesi...

    YanıtlaSil
  26. Benimde aklımda olan bir model ellerinize sağlık.Şık bir eşarp ve kolye ile çok güzel bir abiye kombini yapmış olursunuz diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  27. Çooooook güzel bir model!..karın kısmındaki detayı eskiden çok çok severek giydiğim siyah maxi bir eteğimi hatırlattı..aynı bu şekildi ancak bu detayın tam üzerinde geniş bir kemer yer alıyordu etek yapacak olursan bak mutlaka en az 3 parmak genişliğinde V detayın üzerine kemer ekle süper duruyor..bir tane de bana dikesin ablanım nihayetinde yap bir iyilik :) iğne iplik çıkaramıyorum durumum vahim affet..

    Dikeçeksen kumal göndereyim olmaaaaz dersen en azından hangi Burda sayısında olduğunu söyle de alıp dikeyim napim :(

    Süslemeye gelince hanfendi çok güzel bir broş ile süslemiş..olma mı?
    Severek güle güle giy canısı..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  28. Bu kadar güzel bir tevafuk olur mu yaa :))
    gerçi çok yorum yazan olmuş yorumum görününr mü bilmem.
    Elimdeki burda dergisinden bu modele bakıyordum. Dikiş dikmeyi bildiğim halde eve hala bir dikiş makinesi alamadım.bekarken annemden idare ediyordum. Ama aklıma düştü nasip olursa mayıs ayında almayı düşünüyorum.
    Nette dikiş siteleri, geçmiş burda dergileri filan ararken rastladım sitenizie.
    Hem tesettürlü hem burda modellerini ugulayan birinin olması benim açımdan çok çok güzel oldu.
    Takipteyim efendim :)

    YanıtlaSil
  29. Kesemem dikemem ama bu cok guzel olmus cok begendim.blogunuzu takibe aldim bende beklerim.

    YanıtlaSil
  30. Bloğunuza ilk kez bakıyorum bu elbiseyi hep merak ettim dikilse nasıl olur diye on numara olmuss tebrik ederim :)

    YanıtlaSil
  31. Nebihan hanım merhaba.. bunu dikeli çok oldu biliyorum ama bi konuda bilginize ihtiyacım var.. bu yeşil elbisedeki gibi o v duran yerdeki sivri köşeyi nasıl dikiyorsunuz? ben bu tür dönemeçlerde çok bocalıyorum :/ teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sivri köşenin dikiş payı kısmına içten kesik atın. Orayı esnetin yani ikiye ayrılır gibi durunca daha rahat dikilir.

      Sil
  32. rica etsem burdanın hangi sayısı yaza rmısınız bende çok beğendim ve dikmek istiyorum

    YanıtlaSil
  33. nebihancim ben bu kalibi cok aradim ama ne yazikki bulamadim burdanin eski sayilari nasil siparis veriliyor bir bilgin varmi cnm ? sagol simdiden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son 2 yılın sayılarını gönderiyor Burda.
      okurhizmetleri@doganburda.com a mail atabilirsin.

      Sil

Yorum Gönder

İletişim için themarmara86@gmail.com adresine mail atabilirsiniz.

Arşiv

Daha fazla göster

Toplam Görüntüleme

Etiketler

Daha fazla göster

Kimler Online?

TAKİP TAKİP