Satın Alma 👆🏻

Pantolon Sevdası...

Etek-elbise her zaman favorim olmuştur. Pantolon almadığım gibi dikmiyordum da. Fakat Karacabey'in müthiş rüzgarı belli dönemlerde mecbur ediyor insanı. Etekle dışarıda gezebilmek bazen ip üstünde yürümek kadar zor olabiliyor. Hal böyle olunca geçen yıl 1-2 pantolon dikmiştim. Genelde yazlıktı. Tunikle giyme adına da bu aralar pantolon dikmeye başladım. Bir şeyler dikebildiğim için mutluyum. Hiçbir şey dikesim gelmiyor son zamanlarda. Makine beni çağırmıyor. Kararsızlık beni öldürüyor. Modeller sıradan geliyor. Ee yeni bir şey tasarlamak da TASARIM işi gerçekten...

Kullandığım kalıp çok pratik. Bu yılın klasikler sayısında vardı. Önde pantolon fermuarı kullanmadım, yanda kullandım. Hem görüntü hem de rahatlık açısından daha iyi buldum. Bel kısmı da etek bandı gibi duruyor. Düz etek kadar kısa bir sürede dikebilirsiniz. Benim gibi 70 lira bir pantolona kıyıp da veremediyseniz hele, mutlaka dikmelisiniz. 5 lira kumaş, 1 lira fermuar, 6 liraya pantolon, daha ne olsun.
Renge gelince... Kırk yıl düşünsem bu renk bir pantolonum olacağı aklıma gelmezdi. Beğenmediğimden değil, daha önce hiç kullanmadığımdan. Hala neyle giyerim diye düşünüyorum. Tabi İnşallah giyerim :)
Bu da yine aynı kalıp başka renk. Kalıbı istediğim gibi ayarlayınca, demirbaş kalıpların arasına eklemiş oldum.

Yorumlar

  1. bugün burdanın bu dergisini bende aldım. Bir çok pantolon modeli vermiş. Daha önceden hiç pantalon dikmemiş biri olaraktan - ve aynı zamanda çok kullanmayan- acaba hangisini denesem diye düşünüyordum. Birde bu modeli botun içine verip gösterdiklerinden model pek belli olmamıştı.
    Teşekkür ederim valla çok iyi oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dar paça olarak indiği için çok kullanışlı. Bedeni de rahat. Bir de yandan olunca fermuarı çok kolay oldu. Tavsiye ederim, bir tek boy uzun.

      Sil
  2. süpermiş bayıldım :) dikiş dikebilmenin en büyük avantajı zaten hem istediğin model, renk oluyor hem de ekonomik oluyor :)

    YanıtlaSil
  3. Pantolonun rengine bayildim bende hic pantolon dikmedim ogluma kestim bakalim nasil olacak boylelikle kendimede cesaret edebilirim belkide

    YanıtlaSil
  4. Çok hoş olmuş. Önde fermuar bana çok zor geliyor. İlla bir yanlışlık yapıp heba ediyorum. Yandan fermuarlı bir pantolon bende dikmek istiyorum...Güle güle giyin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önden fermuar bana kullanışsız geliyor, alışamadığım için de olabilir. Ama yandan olunca rahat, deneyebilirsin...

      Sil
  5. yandan fermuar iyi fikir güle güle giy :)

    YanıtlaSil
  6. bende o bi pantolona 70 tl veremeyenlerdenim:) e dikmiyorum da nolcak benim bu halim :) çok güzel görünüyor ve bence pembe olanı da sık sık giyersin ,iyi günlerde kullan:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de diksen hiç veremezsin, bu o kadar para etmez diye diye bir şey alamaz oldum :)

      Sil
  7. Eline saglık Nebihan. Yandan fermuar fikri akıllıca, üzerinde de görmek isteriz. :) Bende diktiğim iki pantolondan sonra kumaşın ne denli önemli olduğu kanaatine vardım. Diz yapmayacak, kırışmayacak ve en önemlisi az da olsa likralı olacak. son diktiğimin görüntüsü çok güzel ama hiç esnemeyan bir kumaş olduğundan giyerken hiç rahat edemedim. Neyse dikmek isteyenlere belki faydamız olur. Sevgiler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kumaş olayını bir de bana sor :) aynı hataya düştüm aynı kalıpla, ayağımdan yukarı geçmedi :)

      Sil
    2. Aynen. Ayni kalip iki cesit kumasta farkediyor. Likrali olmayan kumasta dikis payini fazla vermek gerekiyor.:)

      Sil
  8. rengi çok güzel canım... zaten zevkine ve dikişine diyecek söz bulamıyorum :) her zamanki gibi yapmışsın en güzelinden :)

    YanıtlaSil
  9. elinize sağlık,iyi günlerde kullanın..bende sürekli pantolon giyen biri olarak bir an önce dikmeyi denesem iyi olacak :) sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. Canı güzel olmuş pantolonun. Kalıbı da beğenince gelsin pantolonlar. Kumaşın rengi de dokusu da çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  11. Ben pantolon giymeyi çok sevdiğim için dikmeyi de seviyorum.Ben pantolonunuzu çok beğendim.Güle güle giyin...Kumaşınız keten gibi gözüküyor ama nasıl bir kumaş? Esnek mi? Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  12. İkisi de esnek kumaş. Keten kullanmayı sevmiyorum çok kırışıyor.

    YanıtlaSil
  13. çok şeker olmuş dar pantolon değilde hafif bir sigaret havası var sanki kalipta her hangi bir değişiklik yaptınız mi . gule gule kullanın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece boyu kısalttım bir de fermuar yanda, teşekkürler :)

      Sil
  14. Dikişleriniz çok muntazam Nebihan Hanım. Maşallah☺
    Bu kalıptan pantolon dikmeyi düşünüyorum. Siyah bir kumaşım var. Yalnız kumaşım enine değil boyuna esniyor.
    Acaba enini boy yapıp biçsem mi. Yoksa boyuna esnesin deyip düz boy ipliğine göre mi biçsem?
    Cevaplarsanız çok sevinirim.��

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      Pantolonda o riski almayın enden esnesin ve yine düz boy ipliğine dikkat edin derim. Enine esneyecek şekilde kullanabilirsiniz kumaşı.

      Sil
    2. Teşekkürler...

      Sil

Yorum Gönder

İletişim için themarmara86@gmail.com adresine mail atabilirsiniz.

Arşiv

Daha fazla göster

Toplam Görüntüleme

Etiketler

Daha fazla göster

Kimler Online?

TAKİP TAKİP