Satın Alma 👆🏻

Deri Yakalı Mor Yelek


En sevdiğim ve kullandığım renklerden olan mor ile sarı ve siyahı birleştirdim yine. Bu üç rengi birbirine çok yakıştırıyorum. Gerçi ben bu eşarbı neredeyse her kıyafetime yakıştırıyorum ama neyse... İşin aslı her kombine ayrı eşarp alan bir insan da değilim. Eşarp alırken iyi bir şey olsun derim ve renk seçeneklerine mutlaka dikkat ederim.  O yüzden 100 tane değil de 20-25 tane eşarbım vardır ortalama. Ama diyeceksiniz ki nerede diğer 24 eşarp. Tamam kabul ediyorum, bir şeyi eskitene kadar kullanmayı seviyorum. Bu da günün itirafı olsun :)
Resimler bayramdan önce biz 24 haftalıkken çekildi. Şimdi 26 bitecek. O kadar sıra gelmedi yani bu yelek için. Kumaşı 2 yıl önce Bandırma pazarından 5 liraya bulmuştum. Özlüyorum Bandırma pazarını. Gitme isteyenler, pazar Pazartesi günü oluyor. Her zaman denk gelmese de harika kumaşlar oluyor.
Arka kısmı düz. Sadece bel oyuntusu var. Yine göğüs altından pensli bluz kalıbımı kullandım. Yoksa siz hala bir bluz kalıbı çıkarmadınız mı? ( Reklam gibi oldu bu da :)) Şu bluz kalıbından diktiklerimi bir yayında paylaşayım diyorum ama o kadar çok ki hangi birini söyleyeyim. Siz de bir bluz kalıbı çıkarın, çok rahat dikeceksiniz bu tarz şeyleri. Ben söyleye söyleye bıktırıp bir kalıp çıkarttıracağım herkese bu gidişle.
Topuklu giydiğime bakmayın, sadece resimlik. Babetler arabada bekliyor. Gezilir mi canım bu halde topuklularla...
Arkadaki pensi yapmayınca vücuda oturması engellendi. 36 beden için bel kısmı 40 gelecek şekilde ayarladım malum artık bel çevresini ölçemiyorum neredeyse. Basen kısmından boyunu çan şeklinde uzattım.
Ön kısma kalıbı 15-17cm içeriden yerleştirdim. Böylece üst üste binme payı oluştu. Doğumdan sonra da rahatlıkla giyeceğim bir model oldu bu şekilde. (15'den daha geniş de yapabilirsiniz.) 
Pens için bu çizgi, dikerken pensin bittiğini anlamanıza çok yardımcı olacak, bir deneyin derim. Pens dikişi detayları için de buradaki yayına bakabilirsiniz.
Bu kadar iğne olmasının nedeni, kumaşı keserken kaymaması için. Özellikle kaygan kumaşlarda mutlaka yapılmalı diye düşünüyorum.
Deri kumaşı ön bedenin altına yüzü yüzüne gelecek şekilde yerleştirip bu şekilde kestim. Ölçü ve kalıp yok, bedenin altına koyup üstten işaretleyerek çıktı. Aynı zamanda tela kullanmayı da unutmayalım.
Ön parçayı diktim. Arka pervazı da aynı şekilde kestim. Sonrasında, pervazları birbirine tutturup diktim. 
Bu şekilde dikildikten sonra fazlalıklar kesilip ters çevrilecek ve üstünden dikilecek. Arka pervaza siz tela koymayı unutmayın, ben sonradan eklemek zorunda kaldım. 
Kemer için 12*150cm'lik parça yeterli oldu. Bitmişi 4cm oluyor.

Bunlar resimleyebildiklerim. Bir de kol pervazı var, onu da başka yayına bıraktım. Ne çok yazdım böyle, konuşasım varmış demek ki.


Biraz çabuk yoruluyoruz artık, benden şimdilik bu kadar. Allah'a emanet olun, kendinize, hobilerinize az bile olsa mutlaka zaman ayırın. Ve unutmayın ki siz mutlu olmazsanız sevdiklerinizi de mutlu edemezsiniz.

Yorumlar

  1. Yine cok guzel olmus cok da yakismis :) Mor rengi ben de severim tonu da cok guzel.Yaka detayi da ayri bi hava katmis

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım, bu renk bulsam yine alırım.

      Sil
  2. Nebihancım her zamanki gibi bu da harika olmuş, ellerine sağlık =) Bu arada maşAllah bebeği de büyütmüşsün, sanırım 9 aya epey bir büyüyecek Rabbim esirgesin =) Yalnız nasıl enerji buluyorsun dikişe hem de hamilelikte gerçekten hayran hayran takip ediyorum seni.. Ben ne zaman bir dikiş başına geçsem yorgunluktan bitap düşüp hop yatağa koşuyorum =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O enerji eşimin yardımıyla oluyor aslında, Allah razı olsun çok yardımcı oluyor kendime vakit ayırmamı sağlıyor. Evet 9. ayda nasıl olacağımı gerçekten çok merak ediyorum :)

      Sil
  3. Ne güzel söyledin en son cümleyi. Çok inanırım ben bu söze. Deneyimliler yeni annelere "önce kendini doyur sonra bebeğini" derler çünkü sen güçsüz olursan çocuğuna da faydan olmaz. :) Doğumdan sonra fazla dikiş dikmeye fırsatın olmaz ama yine de şimdi de sen fazla yorma kendini :) yeleğinde çok güzel olmuş canım ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haftada 1 parça anca dikebiliyorum artık ki o da zorluyor. Biraz da mecburiyetten dikiyorum bulamıyorum giyecek bir şey.
      Deneyimlilerin lafını dinlemek lazım değil mi "mutlu anne, mutlu aile"...

      Sil
  4. Topuklular, bele oturan elbiseler hayal oldu :) Ve bende de aynı çabuk yorulma ve halsizlik...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En çok da etek giymeyi özledim :( bir de eskiden bel diye bir kavram vardı değil mi? :))

      Sil
  5. Yelekleri sizden iyi diken yok maşallah. Gene döktürmüşsünüz.
    Bu arada hamilelik size çok yakışmış, hayırlısıyla yavrunuzu kucağınıza alırsınız inş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun, amin :) Bu sene yelek senesi oldu benim için iyice sardı beni bu yemek işi :))

      Sil
  6. çok güzel olmuş yelekler bu yıl kurtarıcı gibi oldu verdiğiniz kalıpla .. eşarp da çok yakışıyor her kombine iğneliğe de hayran kaldım ooo rocco mu o :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En pratik iğne kutusu ;) dökülme derdi de yok. Çok teşekkür ediyorum :))

      Sil
  7. Maaşallah doğuma az kalmış, Allah kucağınıza da sağlıkla almayı nasip etsin. Hamilelikte şıklık ayrı birşey tadını çıkarın. Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin, çok teşekkür ederim. Şıklık giderek zorlaşıyor ama :)

      Sil
  8. ellerine sağlık canım çok şık olmuş yeleğin iyi günlerde kullan.bebeğini sağlıkla kucağına alman duasıyla sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Yine harika olmuş ellerinize sağlık bebişinide sağlıklı bir şekilde alırsın inşallah :))))

    YanıtlaSil
  10. maşallah çok yakışmış ,ne kadar beceriklisiniz yahu:)

    YanıtlaSil
  11. Maşallah subanallah bu halinizle bile bizleri düşünüp en ince ayrıntısına kadar fotolayıp anlatmışsınız ALLAH RAZI OLSUN hayırlısıyla kucağınıza alırsınız inşallah bebişinizi yelek çok güzel durmuş üstünüzde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizden de Allah razı olsun güzel dualarınız için :)

      Sil
  12. Merhabalar cok guzel olmus gule gule kullanin bende 29 haftalik hamileyim boyle bir model guzel olabilir bende bu sekilde kalcaya kadar dikeyim bari kendime giymesi cok rahat olur siize rahat bir hamilelik dilerim sonrasindada saglikla bebeginizi kucaginiza almayi nasip etsin ins allah iyi gunler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yakın zamanlardaymışız Allah hayırlı etsin yavrularımızı :) hem hamilelikte hem sonrasında rahat kullanılabilir bir model.

      Sil
  13. ellerine sağlık çok güzel olmuş,

    YanıtlaSil
  14. Her zaman sizi sessiz takip ediyordum bugün birşeyler yazmak istedim. Emeğine sağlık blogun çok güzel. Gereksiz şeylerden uzak öğretici bir blog sanırım öğretmen olma yönünüzde buna etken. Hamilesiniz Yüce rabbim bebeğinizi sağlıklı ve hayırlı bir şekilde kucağınıza almayı nasip eder esen kalın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, sizden gelen yorumlarla destekle daha çok şey paylaşmak istiyorum. Yardımcı oluyorsa paylaştıklarım ne güzel çünkü benim soracak kimsem de yoktu. Güzel dilekleriniz için ayrıca teşekkür ederim sevgiler :)

      Sil
  15. Çok güzel olmuş ellerine sağlık ve allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

İletişim için themarmara86@gmail.com adresine mail atabilirsiniz.

Arşiv

Daha fazla göster

Toplam Görüntüleme

Etiketler

Daha fazla göster

Kimler Online?

TAKİP TAKİP