Satın Alma 👆🏻

Pratik Kol Pervazı Kesimi

İstek üzerine kol pervazının pratik kesimini paylaşacağım şimdi. Eğer Burda kalıplarıyla çalışıyorsanız kalıpta pervaz verirler. Ama pratik keseceksek benim en kolayıma geleni bu. 
Kumaşı  yüzü yüzüne katladık. Pervaz yapacağımız giysinin tersini kumaşın tersine serdik. Yani yüzler iç kısımda kaldı, hem pervazda hem de giyside. Resimdeki gibi dış kısımları sabunla işaretledik.

Omuz ve yan dikişteki işaretleri aldık.
Giysiyi kaldırdıktan sonra görüntü bu olacak. Alttaki mesafe 5-6 cm civarı çizilip çizilen yerlerden kesilecek. Yani dikiş payı verilmeyecek. Dikiş payını uçlarda verdik.
Ön kısım olduğunu mutlaka belirtin çünkü ön ve arka farklı ölçülerde. Aynı işlem arka için de yapılacak.
ÖNEMLİ: PERVAZLARINIZA TELA ÜTÜLERSENİZ DAHA TOK DURUR.. Ben kullanmadım sizi şaşırtmasın.
1 ön ve 1 arka şeklinde eşleştirip diktik. 
Pervazı ve giysi yüzü yüzünde yerleşecek. Ön yazan kısmın ön bedene denk geldiğinden emin olun. İğnelemeyi yaparken giysinin üzerinden yapın. Yan ve omuz kısımlarında iğnelemede biraz daha dikkatli olun. 
İğneledikten sonra dikin. Daha titiz çalışma için teğel de yapabilirsiniz önce.Diktikten sonra fazlalıkları temizleyin. Kumaşınız esnek değilse esnetmek için makasla minik kesikler atın. 
Pervazı içe çevirin. Burada ütüyle arkaya yatırmak doğru işlem. Fakat "tırnak ütüsü" de yapabilirsiniz. Uyan kumaşlarda tırnağınızla açabilirsiniz. 
Bu sefer kumaşın yüzünden makine ayağı genişliğinde (yaklaşık 1cm) dikin. 
İç kısım böyle görünecek. Bu kısımlar biye ile temizlenebileceği gibi sürfile de yapabilirsiniz. Biye daha şık durur. Sonunda el dikişiyle bedene tutturup açılmasını engelliyoruz. 
Bitince de böyle görünüyor. Spor modellerde kullanabileceğiniz bir pervaz dikimi. Tekrar görüşmek üzere, hoşça kalınız...


Yorumlar

  1. canim nebihancim tesekkürler paylasimin icin.hemen beklemede kalan yelegime uygulayacagim:) emeklerine saglik...sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Allah razı olsun Nebihan Hanım.Ben daha yeni yeni dikiş öğrendiğim için böyle ayrıntılı açıklamalara çok ihtiyaç duyuyorum.O kadar iyi anlatmışsınız ki ben bile anladım.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. eksik olmayın çok faydalı bir yayın olmuş özellikle yeni başlayanlar kendi kedine öğrenme çabasında olanlar için :) çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. Uygulama ile birlikte çok anlaşılır ve faydalı bir anlatım olmuş. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. sizin diktiğiniz yeleklere bakıp imreniyorum hepte merak etmiştim pervaz kullanıyormusunuz diye teşekkürler merakım gitti :))

    YanıtlaSil
  6. Faydalı bir paylaşım olmuş, teşekkürler ..

    YanıtlaSil
  7. Süper paylaşım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  8. sağol nebihan uygulanacak çok yer var sen olmasan napardık ki?

    YanıtlaSil
  9. ellerine emeğine sağlık canım çok faydalı bir paylaşım olmuş

    YanıtlaSil
  10. Ne güzel vakit ayırıp bilgi vermeniz teşekkürler.

    YanıtlaSil
  11. Anlatım çok başarılı. Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

İletişim için themarmara86@gmail.com adresine mail atabilirsiniz.

Arşiv

Daha fazla göster

Toplam Görüntüleme

Etiketler

Daha fazla göster

Kimler Online?

TAKİP TAKİP