Satın Alma 👆🏻

Dikdörtgen Pratik Tunik Kesimi

Modelini internette başka bir arkadaştan görüp beğendiğim, haftalar önce diktiğim, bir kere giyebildiğim ve detaylarını daha yeni paylaşabildiğim tunik modelimiz: Dikdörtgen Tunik. 
Yine salaş, yine pratik kesim-dikim, yine kullanışlı, yine hem hamile hem normal kullanımlık. 
Bu boy için 2 metre kumaş kullandım. Yani istediğiniz boyun 2 katı kumaş alıyorsunuz. Katlama ve kumaş yönü için BURADAKİ detaylara bakabilirsiniz.
  • Ölçüleri daha büyük bedenlere uyarlamak için bir bluzunuzu koyarak kol ve bel ölçünüzü ayarlayabilirsiniz. Mesela burada beden 25*2 yani 50 cm yaptım. Ön arka toplam 50cm. Siz daha büyük beden için 55-60 gibi artırabilirsiniz. Bileği 13-15 yapıp genişletebilirsiniz. Ve 22cm olan yeri de açmanız gerekecek 25-28 gibi... 
  • Sarkan kısım size fazla geldiyse kısaltmanız gereken yer 45 cm olan yer. Orayı daha kısa tutabilirsiniz. Böylece boyu uzatıp daha uzun bir tunik de yapabilirsiniz.
  • Hamilelikten dolayı beli 50cm kullandım. Siz bedene göre de ölçü alabilirsiniz. Mesela 36 beden olan 40-42 cm yapıp daha dar bir görüntü sağlayabilir.  
  • Birleştirilecek yerler sadece işaretli yerler. Geri kalan kısımları ben içe katladım. Kumaşım penye olduğu için hiç akmadı overlock-sürfile gerekmedi. 1cm katlayıp hallettim. Yakaya pervaz da yapabilirsiniz. Yaka detayları gri tunikle aynı. BURADAN ulaşabilirsiniz.
39. haftamız da bitti. Doğumdan önce paylaşabildiğim için mutluyum, yoksa kalırdı gerçekten. Bundan sonra arşivden yayınlar gelir muhtemelen. Yorumlara-sorulara çok cevap veremezsem kusura bakmayın epey ağırlaştım, halim olmuyor. Çok da soru geliyor, mailden, faceden, IG'den, blogdan... Gözümden de kaçabiliyor. O yüzden kasıtlı bir cevap vermeme söz konusu değil. 

Dualarınızı eksik etmeyin, bu günlerde çok çok ihtiyacım var. Allah'a emanet olun.

Yorumlar

  1. Harika. Bana bu tarz basit şeyler gerek :) inşaAllah denemek nasip olur :)

    YanıtlaSil
  2. Allah yardımcın olsun ,hayırlı doğumlar inşallah sağlıkla bebeğini kucağına alırsın da artık bebek dikişleriyle takip ederiz seni.

    YanıtlaSil
  3. çok güzel olmuş, ellerine sağlık, takipteyim, bana da beklerimm

    YanıtlaSil
  4. Her zamanki gibi çok güzel,eline sağlık. Rabbim hayırlısıyla bebeğini kucağına almayı nasip etsin.İkiniz de Allah'a emanet olun...

    YanıtlaSil
  5. Teşekkürler allah sağlıkla kucagınıza almak nasib etsin..

    YanıtlaSil
  6. ALLAH yardimciniz olsu.hayirlisiyla bebeginizi kucaginiza alin inşALLAH..

    YanıtlaSil
  7. Çok beğendim Ellerine sağlık çokta rahat gözüküyür

    YanıtlaSil
  8. çok beğendim Nebihancım ellerine sağlık en kısa zamanda deneyeceğim inşallah.hayırlı haberlerini bekliyoruz Allah sağlıklı ve kolay bir doğum nasip etsin hepimize inşallah..

    YanıtlaSil
  9. tunik çok hoş. sağlıkla bebeğini kucağına alman dileğiyle...

    YanıtlaSil
  10. emeğine sağlık çok beğendim tuniği ♥

    YanıtlaSil
  11. Çok şık olmuş ellerine sağlık acaba o yandaki parçanın uzunluğunu yani yana doğru uzunluğunu isteğe bağlı değiştirebilir miyiz daha kısa mesela

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha kısa oluyor ben tüm kumaş payını kullandım ondan böyle.

      Sil
  12. ALLAH yardımcın olsun canım. çok beğendim, oldukça kolay görünüyor. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  13. Merhaba nebihan hanım tunigi çok beğendim.benim ince bir penye kumaşım car bu modelden hırka dikmek istiyorum ozaman nasıl yapmalıyım. Şimdiden teşekkürler Allaha emanet olun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önü ve arkayı ayrı ayrı kesmeniz gerekir. Arkayı kumaş katında kestiniz anlatımdaki gibi. Öne gelince kumaş katı değil açık yerleştirdiniz. Ekstradan en az 15-20 cm pay bırakmanız gerekiyor. Yalnız dikdörtgen köşelere çok pay vermeyin ön açık olacağı için sarkabilir.

      Sil
  14. Merhaba nebiha hanım ben bu tunigin modelini diktim çok teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  15. Selamun aleykum nebihan akça
    ellerinize sağlık tunikler harika

    YanıtlaSil
  16. ya Nebihan hanımcığım siz harikasınız ya
    yeni dikişe başladımnetten öğrenenlerdenim her resimli dikişinizi defalarca bakıyorum ve bu modelinize cesaret ettim 1 saat içerisinde kestim biçtim diktim ve model cooooook güzel...
    çoook tesekkür ederimemeğiniz ve ayrıntılı anlatışınız için bi tanesiniz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim :) Elinize emeğinize sağlık ♡

      Sil
  17. Merhaba Nebihan hanım ben bu tunikten dikmek istiyorum fakat kumaşım esnek değil. Beden ve kol bitişik bir model olduğu için esnemeyen kumaş uygun olur mu? Bir de benim makinem penye kumaş dikmiyor. Penye diken makineler farklı mı oluyor? (Benim makinem pfaffın eski bir modeli)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esnek kumas gerekli bitisik kollarda yoksa hareket etmek zor olur. Makineniz diker iğneyi değiştirin sadece penye jarse iğnesi olarak sorun verir tuhafiyeler.

      Sil

Yorum Gönder

İletişim için themarmara86@gmail.com adresine mail atabilirsiniz.

Arşiv

Daha fazla göster

Toplam Görüntüleme

Etiketler

Daha fazla göster

Kimler Online?

TAKİP TAKİP