Satın Alma 👆🏻

Arşiv Karıştırmaca - Krep Tunik


Kısa bir aradan sonra ben geldim! İşte buradayım...En son yayın yaptığım güne bakarsak epey yazmamışım çok sevdiğim bloğuma. Yazmak istememekten değil, vakitsizlikten, yorgunluktan, biraz da yılgınlıktan oldu. Dikiş dikmeye çok vakit bulamadım. Bulduğum vakitte de hevessiz başladığım bir modeli süründürüp kenara attım. Bu ara akşam nasıl oluyor, gece nasıl bitiyor anlamıyorum zaten. Ali Hamza sanırım biraz üşüttü ve 1 hafta onun huysuzluğunu yaşadık. Gündüz onu oyalamakla agucuk gugucuklarla geçiyor. Gece de beşik sallamacalar derken benim pil tükendi geçtiğimiz hafta.

Ben de arşivlere bir bakayım dedim. Karacabey'deyken arkadaşıma diktiğim bu tuniği buldum. Renk uyumuna modeline bayıldığım bir tunik. Bir de krep kumaşla buluşunca sonuç böyle oluyor. 
Kalıp olarak göğüsten pensli bluz kalıbını kullandım. Hani şu her bir şeyde kullandığım kalıp, evet :) Arkaya pens koymadık, gizli fermuar kullandık. Manşetler bitmiş hali 4cm. Birer tane düğme var.  
Şimdi yine bir krep tunik dikiyorum. Bu sefer bir yerde paylaşmadım. Çünkü "Bunu Dikiyorum" dediğim modeller elimde patladı. Artık "Bunu Diktim" diyeceğim, çünkü sıkılıp bırakıyorum. Bazen de resimlemeye halim-vaktim olmuyor. Söz verip yapmamış olmayayım. 

Bir şekilde bana ulaşıp resimli dikiş paylaşımı istediğiniz konuları da not alıyorum. Sadece biraz zaman alacak gibi.

Şimdilik benden bu kadar. Arayı açmamaya çalışacağım. Yine de haberdar olmak isterseniz buralardayım:

Yorumlar

  1. mrb nebihan hanim ben nurr.alistim hergun bikac kez bloga bakmaya.sesiniz cikmayinca inanin endiselendim.bebeginize Allahtan sifa diliyorum.size bisey sorcam daha once paylasmistiniz burda kaliplarini duzeltmeye dair biryazi.hani 1er cm ust bedende kisaltiuodunuz.siz bunu burdanin yeni denediginiz tum kaliplarinda yapiyomusunuz?.birde sadece ust bedende mi sorun oluyor.yeni yetme bir dikisseverim mazur gorun...:)

    YanıtlaSil
  2. :) evet tüm kalıplara uyguluyorum kısa beden diye verdikleri hariç. Çünkü burda dergisi 1.70 boyu standart kabul ediyor bu yüzden üst bedende bel basene kaymasın diye kısaltıyorum. Alt kısımda gerek olmuyor, belki pantolonlarda.

    YanıtlaSil
  3. İlk zamanlar hep böyle yorucu ve bezdirici geçer. Bende hatırlıyorum özellikle kızımda uzun süre ücretsiz izin almıştım ve neredeyse depresyona girmiştim. Şimdi dönüp baktığımda niye tadını çıkarmamışım diyorum. Aslında gurbette ve yalnız olmak çok zorlaştırmış ve hala da zorlaştırıyor işlerimi. Hiçbir zaman tekrar yaşayamayacağın bu günlerin tadını çıkar, o kadar çabuk büyüyorlar ki. Benim çocukların bebeklik huysuzlukları dillere destandı. 9 ay karnımda 2şer yılda kucağımda taşıdım. Evde bile inmezlerdi. Ayy neyse ne kadar uzattım :) Aslında bluz çok güzel olmuş diyecektim :) Dikmek zorunda hissetme kendini boş anın olduğunda tadını çıkar bence. Bloğa karşı sorumlu hissetsen bile en önce kendine ve ailene karşı sorumluluğun var unutma :) Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her anı güzel bence de, uzun bir ücretsiz izin düşünüyorum ben de ama yalnız olmak çok zor. Çalışmak evde çocuk bakmaktan daha kolay görünüyor :)
      Yine de büyüyüşünü seyretmek istiyorum en azından 1 yaşına kadar.
      Bloga severek vakit ayırıyorum, vakit bulup yazamamak canımı sıkıyor fena bağ kurdum burayla :))

      Sil
  4. Cok emek isteyen birsey cocuk buyutmek.hep diyorum o annelik duygusu olmasa o sevgi yapilacak sey degil diye :))Allah saglikla buyutmemizi guzel gunlerini gormeyi nasip etsin.evet isimizi zorlastiran Gurbet...aile yaninda olunca biraz nefes alabiliyo insan.Rabbim guc versin ins.bunlar en guzel zamanlarin diyo teyzeler bana da.oyledir mutlaka bahar haniminda dedigi gibi farkinda olup yasamak lazim doya doya..tugba

    YanıtlaSil
  5. Merabalar nebihan hanım. Hani su herseye kullandiginiz :) bluz kalibi var ya onu nerden nasıl bulabilirim. Ben de cok acemiyim kusura bakmayin cocuklugumdan beri istekli ve merakliyim dikise ama malesef hic fırsat vermediler dikmeme. Bu ara tek sıkıntım kalıp bulmak çıkarmak. Bi halletsem olcak da işte... neyse uzatmiyim ben cok guzel dikimleriniz. Bende hastalik oldu hergün açıp bakiyorum ;) cok uzattim biliyorum hakkinizi helal edin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Estagfirullah yardımcı olmaya çalışayım, aşağıdaki linkte kalıp ve nasıl kullandığım var. http://www.nebihanakca.com/2014/04/uzun-yelek-kesimi-ve-dikisi.html

      Burda dergileriyle başladım ben dergi alın siz de kolay kalıpları deneyin.

      Sil
    2. Cok Teşekkür ederim:)

      Sil
  6. Merhaba nebihan hnm bi cm kisaltiyorum demissiniz pens varsa sorun olur mu

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

İletişim için themarmara86@gmail.com adresine mail atabilirsiniz.

Arşiv

Daha fazla göster

Toplam Görüntüleme

Etiketler

Daha fazla göster

Kimler Online?

TAKİP TAKİP