Satın Alma 👆🏻

Kloş Tunik Kesimi

Bu yaz severek dikip giyeceğiniz kloş model tuniğimin kesim aşamalarını paylaşmaya çalışacağım. 2 şekilde kesmek mümkün. İster normal bir üst kalıbı kullanın isterseniz herhangi bir bluzunuzu kalıp yapın. (Badi gibi vücudu saran değil, dökümlü duran bir üst seçmelisiniz.)

Kol Kesimi BURADA
Bitmiş Hali BURADA

Kumaş olarak ekrana sığmadığı için kağıt üzerinde gösteriyorum. 150 cm olan yer kumaşın eni, uzun olan kısım boyu. Kumaşı düzünden seriyoruz içe doğru katlıyoruz.
Buradaki pens kullanılmıyor. Göğüs altı pensli bir kalıp kullanmayın, kol oyuğu kayacağı için daha çok uğraştırır. 
Eteğini keserken kloş etek keser gibi en uç noktadan başlayarak eşit uzunlukta çizgiler çekiyoruz.
Arka bedeni de aynı mantıkla kesiyoruz. Buradaki önemli nokta; kafanızın geçmesi için ister yakayı geniş tutun, ister fermuar yapın, isterseniz de patlı düğme. Ben patlı düğme yaptığım için kumaş katında kestim. Fermuar yapacaksanız arka ortasını dikecek şekilde ayarlamayı unutmayın.

Verev Kesim 
Kloş olanın yanı sıra, daha az kumaş giden ve daha az bolluk veren bu kesimi de deneyebilirsiniz. Kumaşı normal katlayıp kalıbı 45 derecelik açıyla yerleştiriyoruz. Etek ucunu keserken, yanları 5cm kısa çiziyoruz, böylece yanlar sarkmıyor.

Yorumlar

  1. çok teşekkür ederiz paylaşımlar için. Acaba nasıl kumaş kullanmalıyız bu tarz tunikler için. mesela düz penye kumaş kullanılabilir mi? Allah kolaylıklar versin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Penye olur bence, dökümlü duracak kumaşlarla güzel olur. Eteğin sarkma payına dikkat edin penyede.

      Sil
  2. Bu kesime bayıldım tam benlik dökümlü durması ellerinize aklınıza sağlık:)

    YanıtlaSil
  3. Çok tesekkürler yine harika bir anlatım,ben bebişden sonra sahalara daha seyrek uğrarsın diyordum ama maşallah sana,Rabbim güç kuvvet versin sana,bebişine de sıhhat:):)http://hobidelisii.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  4. Nebihan Hanım yine çoook faydalı bilgilerinizle karşı karşıyayım :) hemen denemek istiyorum..Ali Hamza nın da yanaklarından öptüm :*

    YanıtlaSil
  5. çok güzel olmuş rahat bir model kumaşı da çok güzelmiş ellerinize sağlık sevgiler...:))

    YanıtlaSil
  6. Güzel ve faydalı olmuş, emeğinize sağlık...AYŞE

    YanıtlaSil
  7. nebihan hanımcım yine çok güzel bir bilgi paylaştınız bizimle teşekkürler.kaç metre kumaş gider böyle bir elbise için.birde 2.ci seçenekteki gibi keserken kumaş boyuna mı katlancak eninemi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbise için 3 buçuk metre gidiyor diğerini normal enden katlıyoruz.

      Sil
  8. Toplamda kaç metre kumaş kullandınız

    YanıtlaSil
  9. Nebihan hanim, hamileyken kullanmak için sifondan uzun tunik kesecegim inşallah da bu model mi rahat olur yoksa pratik verev tunik modeliniz mi? Bir de sifon kumaşın kollarını nasıl yapmalı boyle modellerde?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkisi de olur vücuda oturmuyorlar çünkü. Şifon yapacaksanız diğer modeli yapıp kolları yarasa kol gibi daha bol kesin yoksa esnemediği için atar. Benim penye olduğu için kollar dardı, sorun olmamıştı.

      Sil
  10. Mrb göğüs altından Penslı bir bluz kalibiylada yapabilirmiyim Teşekkürler

    YanıtlaSil
  11. sizin bu şekilde anlatımlı postlarınıza bayılıyorum :) çok teşekkürler...

    YanıtlaSil
  12. Tesekkurler cok anlasılır anlatmıssınız

    YanıtlaSil
  13. Merhaba, paylaştıklarınızı ilgiyle takip ediyorum. Ellerinize sağlık. Size iki sorum olacak. Dikiş dikmeye çok hevesliyim, nasıl başlamalıyım?
    Ben de Bursa'da yaşıyorum. Bursa'da Kadıköy salı pazarı gibi kumaş satılan bir pazar var mı? Şimdiden çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Öncelikle Bursa'da o tarz bir pazar yok malesef Heykel'deki kumaşçılar var.
      Bu yazıma bir bakın derim ;)
      http://www.nebihanakca.com/2015/05/dikise-nereden-baslamal.html?m=0


      Parça penye kumaş satan bir yer var yildirimda has tekstil diye. Mail atarsanız daha hızlı cevap alabilirsiniz :)

      Sil
    2. Post eski ama Bursa'da parça kumaş satan bir pazar var. Parçası 1 tlye hatta küçük parçalar 50 kuruştan. Bursa'da oturmadığımdan ve sadece 1 kez ablamla gittiğimden yerini, ismini tam net tarif edemiyorum malesef. Sadece kurulduğu yer Yıldırıma yakındı ve Gündoğan sokaktı galiba adı. Pazartesi sabah 9 gibi kuruluyor ve öğleden sonraya neredeyse kumaş kalmıyor. O civarda oturan/bilen birileri varsa daha net bilgi verebilir.Asiye.

      Sil
  14. Çok faydalı bilgiler paylaşmışsınız yine teşekkür ederim birazdan kesicem inşallah bende bu modelden :) ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  15. Merhaba nebihan hanım verev modelde kalıbı 45 derecelik açıyla yerleştiriyoruz demişsiniz 45 dereceyle nasıl yerleştiricez bilgi verebilir misiniz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam üçgen olacak şekilde. Kareyi ortadan iki üçgene ayırmış gibi düşünün.

      Sil
  16. bu kac beden acaba

    YanıtlaSil
  17. Modeli çok begendim.penye dışında ne oolabilir? Birde ustten birkaç düğmeli k yer açılsa uygun olur mu bebeğim var da emzirmek kolay olmasi için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Penye jarse çelik örme tarzda kumaşlar kullanabilirsiniz bunu krepten yaptım ben. Emzirebilmek için 5 düğme veya göbeğin 4 parmak üstüne kadar olabilir.

      Sil
  18. Nebihan hanım bu modelin önden dugmelileri var biz sizin bu anlattiginizi onlarin ki gibi onden düğmeli yapabilir miyiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onlarin klosluklari yandan verilmiş. Önden düğmeli denemedim sarkabilir.

      Sil
  19. Tunigi bitirdim ama birturlu boyunu esit olarak kesemiyorum yardici olursaniz sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Resimli olarak mail atarsanız daha rahat yardımcı olabilirim
      themarmara86@gmail.com

      Sil
    2. Nebihan Hanım merhabalar ☺
      Tesettür üzerine 38-52 beden arası özel tasarım çalışmalarımızı hangi kalıplarla çalışmalıyım ki müşterilerimin üzerine problemsiz bir şekilde oturabileyim?Güler Erkan hanımın kalıplarını kullanıyorum ve kalıpların bol olduğundan geri dönüşümler alıyorum.Bu durumda yardımınıza ihtiyacım var..Prova gerektirmeyen en uygun kalıplar hangileridir? En uygun kalıbı ônerirseniz çok mutlu olurum.

      Sil
    3. Her beden prova gerektirir. Standart beden dikerseniz onu kabul eder ya standart kalıbınızda sıkıntı var ya da onlar doğru ölçü vermiyor. 36-38 gibi bedenlerinizi standart tabloya göre ayarlayıp onlara da bunu gösterin derim.

      Sil
    4. Peki hocam standart tabloyu neye göre hazırlıyalım güler erkan hanımın beden tablosu standart degil mi benim nasıll kalıplarım olsun ki en iyi sonuca ulaşabileyim de dolayısıyla müşterilerim de sorun yaşamasınlar

      Sil
    5. Kalıplar standart ama ülke ülke beden tablosu değişir ve onun da baz aldığı bir tablo vardır. Sizin ölçüp yapmanız lazım kalıp en önemli şey önce bunu sabitlemeniz çok önemli. Mesela 36 beden için bel 72cm ise göğüs 86 olacak gibi. Tek tek ölçüp bakılmalı ve standart beden tabloları nette var ve malesef Güler ERkan kalıpları net değil bu konuda. Bu şekilde sıkıntı yaşarsınız. Bir modeliste standart kalıplarınızı çıkarttırın kafanız rahat etsin.

      Sil
    6. Hocam çok teşekkürler daha önce uluslararası standart beden tablosuna göre uyarlıyodum hazır kalıplar daha kolayıma geldiği için güler erkan hanımın kalıplarıyla uyarlıyorum bir süredir ve sonuç olarak olması gerektiğinden daha boll çıkıyo kalıplar umarım bıktırmamışımdır sorularımla🙈 ama bu konuda en çok size güvendim :) #hoşçakalın💕

      Sil
    7. Estağfirullah rica ederim 😊💜

      Sil
  20. Merhaba ben tek dikisli olacak sekilede kesmek istiyorum. Dikiside one getirip pat yapmayi dusunuyorum. Nasil bir yol izlemeliyim.daha once bir cok robali kilos elbise diktim.ama robasiz ilk deneyimim olacak.hatada yapmak istemiyorum.yardimci olursniz sevinirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dikiş payı artı pat için 6-8cm pay vermeniz yeterli olacaktır.

      Sil

Yorum Gönder

İletişim için themarmara86@gmail.com adresine mail atabilirsiniz.

Arşiv

Daha fazla göster

Toplam Görüntüleme

Etiketler

Daha fazla göster

Kimler Online?

TAKİP TAKİP