Satın Alma 👆🏻

Doğum Günü Elbisesi

Neye niyet, neye kısmet dediğim anlardan biri yine.
Uzun süren model aramalarından sonra istediğim modele karar vermiş ve sonunda BAYRAMDA dikip giyeceğim modeli kesmiştim. Kendi kendimi yine şaşırtmadım ve bayrama yetiştiremedim. Terzi kendi söküğünü dikemez hesabı (terzi de değilim ama teşbihte hata olmaz) eskilerden giydik yine bir şeyler. Bu da dolabın arkasına atıldı, tatilden sonraya kaldı.

Yüzde sekseni bitmiş elbiseyi neredeyse dolabın arkasına atacaktım ki doğum günümde giyecek elbisem olsun dedim. Doğum günü doğum günü dediğime bakmayın, yaz çocuğuyum ben.... 13 Ağustos... Genelde çok hatırlanmaz, herkes tatilde olur, kutlayacak insan bulamazsın. Aile, eş, dost arar sorar eksik olmasınlar tabi de... Neyse bu da ayrı bir hikaye... Bursa'da yalnızlık adlı eserimi daha sonra paylaşırım sizinle.
Gel gelelim asıl meseleye. Çekirdek ailemizle olan akşam yemeğinde giyildi sonuçta kendileri. Ali Hamza da hiç üzmedi (Şaşırmadım desem yalan olur, mis gibi durdu dışarıdayken.)

 Dikiş-Kalıp Bilgileri

Üst beden olarak buradaki  (2012 Kasım Model no:120) üst kalıbını kullandım. Alt etek yarım daire kloş. Bu tam-yarım daire karmaşasına da bir çözüm bulma derdindeyim, o da ilerleyen zamanlara. 
Yarım daire kloş etekte beli bedene göre ayarlamak yerine tüm bolluğu kullanıp büzdüm. Yani belki de 50 beden için olan bel ölçüsünü büzüp 38 beden yaptım.
Arka kısmın uzun olmasını nasıl sağladım? Arka ortasını normal ölçüden 7cm fazla kestim ve kenarlara daraltarak gittim. Yani kenara denk gelen yerler eşit olmalı.

Kumaş olarak kot görünümlü, pamuk-polyester karışımı bir kumaş kullandım. Kumaşın devamı var, metresi 8 lira. İlgilenen themarmara86@gmail.com adresinden ulaşabilir.

Görüşmek üzere...
Nebihan Akça

Yorumlar

  1. Çok güzel olmuş ellerine sağlık ve Güle güle kullan ;) hani bir söz vardirya üstünde paralansin diye öyle desem olur mu acep? :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok eskitmem giysilerimi ben ama diyelim yine de :))) teşekkür ediyorum :)

      Sil
  2. Çok yakışmış Nabihan Hnaımcığım, nice sağlıklı yaşlarınız olsun ailenizle inş.

    YanıtlaSil
  3. çok güzel olmuş ellerinize sağlık, güle güle giyin. bu arada iyiki doğdunuz :) bişey sorabilirmiyim size, yarım daire kloş etekler tek parça oluyor ya, dikişi arkadan mı yapmak lazım yoksa diğer tarafınıda yalandan bi dikmek mi lazım? yani dikişler yandamı olsun?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler öncelikle .
      Ben yana koyuyorum yarımda da tamda da. Fermuar belli olmuyor daha iyi geliyor bana. Arkada da olabilir tercih meselesi ;)

      Sil
  4. Canım çok güzel olmuş elbisen ellerine sağlık,çok da yakışmış ayrıca geçmiş doğum günün kutlu olsun...

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel olmuş Güle güle giy 😉 iyiki doğdun ☺

    YanıtlaSil
  6. Nice mutlu yaşlara inşaallah etek boyunu nasıl yapıcaz benim 170cm boy ne kadar gider kumaş birde 44bedenim o yaptığınız bel kuçuk gibi geldi bana 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler 😊
      Resme aldanmayın epey pay var belde. 44 beden için büzgü bundan biraz az olur. 4 metre elbise için yeterli olur size.

      Sil

Yorum Gönder

İletişim için themarmara86@gmail.com adresine mail atabilirsiniz.

Arşiv

Daha fazla göster

Toplam Görüntüleme

Etiketler

Daha fazla göster

Kimler Online?

TAKİP TAKİP