Satın Alma 👆🏻

Saks Elbise-Ferace


 Blogdan geç bir günaydın herkese...
Beklenen elbisemiz bitmiş yayına da hazır olmuş. Anna Hariri'nin elbisesinden ilham alınarak ferace olmuştur bu saks mavisi Medine ipeği kumaşımız. 


NELER AYNI NELER FARKLI?

Kol kısmında değişiklik yaptık. Orijinalinde 8 tane pili varken bizde 5 tane. 5 haliyle bile oldukça kalın duruyor kolda. Fikrimi sorarsanız çok yapmayın, kabarıyor. (Denendi-vazgeçildi.)
Büyük pililer büyüyerek oluyordu, 3-4-5-6-7 gibi. Büyükler kaba durdu, sarktı. O yüzden daha eşit yaptık. 
Elbiseyi biz ferace yaptık. Önden düşünülenin aksine düğme değil çıtçıt var. İçten dikiş yapıldığı için dikişleri belli olmuyor. Düğmeye nazaran daha sıkı duruyor, kaymıyor.
 Elizabeth'in yamukluğunu mazur görün, orantısız görüntüler o yüzden ;) Renk fotoğraflarda güzel dursa da bloga gelince çamurlaştı.

YAPIM AŞAMALARI BURADA...

Yorumlar

  1. çok güzel olmuş yaaa, gözümü alamadım tekrar tekrar baktım resimlere, süper işçilik ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  2. Merhaba abla, cok severek takip ediyorum sizi. Bu elbise icin nekadar kumas kullandiniz ve hangi kumasi tercih ettiniz?

    YanıtlaSil
  3. Muthis olmus yaaaa bayildim yakinimda olsaydin bana elbise dikmenicin yalvarirdim hehe boy kısa olunca hiç güzel kiyafetler bulamıyorum sırf bu yüZden dikise baslicam

    YanıtlaSil
  4. ELİNİZE EMEĞİNİZE SAĞLIK , COK HOŞ :)

    YanıtlaSil
  5. Bende dikecem mutlaka çok güzel olmuş rengide çok güzel ama ben bu renge cesaret edemeyebilirim...ellerinize yureginize emeginize saglik

    YanıtlaSil
  6. merabalar öncelikle bebeğiniz hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün.Dikimleriniz çok güzel maşallah...Bende dikişe yeni başlayanlardanım sizin sayenizde daha fazla sey öğreniyorum.4,5 aylık hamileyim ve hamile tuniklerinizi dikmeye çalışıyorum.şimdi ise bu ferace-elbiseyi dikmek istiyorum.Bu edlbisenin kalıbı var mı temin edebilir miyiz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birebir kalıbı bulamazsınız uyarlayarak yapabilirsiniz herhangi bir üst kalıbıyla.

      Sil
    2. Birebir kalıbı bulamazsınız uyarlayarak yapabilirsiniz herhangi bir üst kalıbıyla.

      Sil
  7. Ellerine sağlık çok beceriklisin maşallah.

    YanıtlaSil
  8. Cok güzel maşallah. Bi de üzerinizde gorseydik aslinda ;)

    YanıtlaSil
  9. Merhaba ellerinize saglik ve bizleri bilgilendirdiginiz icin cok tesekkurler acaba bu elbisenin bedeni nedir enazindan evde ona göre bi kalıp cakartabilelim.şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 38 beden ama 36-40 uygulamanız kalıbınız buna uyar yine

      Sil
  10. Sizce kolu robaya takmak mı daha kolay olur yoksa sizin yaptığınız gibi alt kısımla birleştirmek mi ? Yani acemilere hangisini tavsiye edersiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kol altını ve yan dikişleri kapatmadan dikmek daha kolay ama her kumaşta olmaz, esnek kumaşlarda idare edebilir yine de birleşik takmak en doğrusu esnemeyen kumaşlar için.

      Sil

Yorum Gönder

İletişim için themarmara86@gmail.com adresine mail atabilirsiniz.

Arşiv

Daha fazla göster

Toplam Görüntüleme

Etiketler

Daha fazla göster

Kimler Online?

TAKİP TAKİP