Satın Alma 👆🏻

Pratik Kesim Kalıp Örnekleri

Merhaba Sevgili Okur,
Bugün konumuz; pratik kesilip dikilebilecek birkaç modelin anlatımı olacak. Resimler Pinterestte çokça gördüğümüz modeller. En büyük sorun dillerini anlamamız veya kaç bedene ait oldukları. İspanyolcam basit düzeyde ve Rusçam hiç yok. Buna rağmen, kalıpların mantığına göre kaç beden olduklarını veya nasıl bu bilgilerden faydalanabileceğimizi anlatmaya çalışacağım. 
İlk modelle başlayalım. Kumaş şu anda tek kat, yani 150cm olarak duruyor. Omuzlardan katlanmış, yani omuzlarda dikiş yok. 3 metre kumaş katlanıp 1.50 boy olarak ayarlanmış. 

Bu modelde kol, yaka, değil de yanların kesimini dikkate alacağız. İstediğiniz üst beden kalıbınızı yerleştiriyorsunuz. Nereden başlayacak peki genişletme? Bedeni tam ortadan bölen çizgi bel. Belden 36cm sonra üçgen oluşacak. Bizi ilgilendiren kısım bu 36 ve 11 cmler.
Bu modelde p.44-48 beden ölçüleri. 44-48 beden arası ve 50-54 beden arası kalıplar verilmiş.
Etek boyu 95 cm. Sol kısım kumaş katında kesilecek. Ve bu sadece ön, arka için bir tane daha kumaş katında kesilecek. 40-44 bedene kadar bu ölçüler olur. 40 beden altında olanlar 35 değil 30 kullanırlarsa daha kibar durur. Kumaş mutlaka ince olmalı. Bu tarz anlatımlı bir etek dikmiştim. Burada..
En çok sorulan pelerin modeli. 33cmlik kısım: Kollarınızı da içe alacak şekilde ön bedeni ölçtünüz ve buna 8cm eklediniz. İşte bunun yarısı sizdeki 33cmlik kısma eşit. Diğer ölçüleri değiştirmenize gerek yok. 
Kırmızı olan daha yuvarlak kesilmiş hali. Burada dikkat edeceğiniz 44 cmlik bölüm. Elinize bir ceketinizi veya mantonuzu alıp kollar arasındaki mesafeyi ölçün 3-5cm de bolluk ekleyerek bu sayıyı bulun. 
44 bedene kadar uyumlu bir kesim. 40 ve daha küçük bedenlere tavsiyem. kolu biraz daha oyup 60cmlik yeri 50cm yapmaları.

Yorumlar

  1. çok hoş emeğine sağlık

    YanıtlaSil
  2. model ile kalıpların bir arada olması çok iyi olmuş.Emeğine sağlık.Bu arada benim sayfama da beklerim.;)

    YanıtlaSil
  3. yukardaki abayada 44 alti bedeni nasil ayarlariz sizce? sadece 44 48 ve 50 54 beden icin mi? uyarlanamaz mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi uyarlanır, dikkat ettiyseniz 44 ve 48 beden ile 50 54 arasında 4cm oynamış, yani her beden arası 2cm azalıyor veya artıyor. 40 beden için 83 olan yer 79 olacak böylece.

      Sil
    2. Nebiha hanim kirmizi olan hangi kumas turunden acaba??
      Hangi kumaslardan yapalabilir cok begndim cok guzel gorunuyor . .

      Sil
    3. Keçe gibi duruyor, biraz kalın kumaş kullanmak gerekiyor yoksa sarkıyor.

      Sil
  4. teşekkürler paylaşımlar çok hoş hepsini denemek istedim hemen

    YanıtlaSil
  5. Cok faydali allah razi olsun.bende bu yarasa feracenin kalubi var fakat cesaret edemiyorum kesmeye extra sorum olursa burada sorabir miyim kalipla ilgili?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mail atarsanız daha hızlı yardimci olabilirim burada gözden kaçabiliyor themarmara86@gmail.com

      Sil

Yorum Gönder

İletişim için themarmara86@gmail.com adresine mail atabilirsiniz.

Arşiv

Daha fazla göster

Toplam Görüntüleme

Etiketler

Daha fazla göster

Kimler Online?

TAKİP TAKİP