Satın Alma 👆🏻

Rahatlık Bitiyor -İşe Dönüş Yaklaşıyor


Merhabalar....
Başlığa bakıp ne rahatlığı acaba dediğinizi duyar gibiyim. Minnak bir kuzuyla ne rahatlığı olacak, üstelik her an evi darma duman eden, kepçe-kevgir ne bulduysa evin dört bir yanına savuran, tırmanacak yer arayan bir yavru atmacayla. 

Normalde Nisan'da işe başlamam gerekirken ücretsiz izne ayrıldım. Aralık'ta da doğum iznine ayrılmıştım. Yani 2014 Aralık'tan beri evdeyim. Hamilelik en zoruydu, ilk aylar da öyle ama bu günler şükür daha rahat. Özellikle ilk 6 ayı atlatmak her şeye bedeldi. Tam alıştık birbirimize, evde olmaya, rahat rahat kot pantolonu-tuniği çekip dışarı çıkmaya... derken... 2. dönem işe başlayacağım galiba.
Ali Hamza 13 aylık olacak, annemi de kandırdık Rize'den torun bakmaya gelecek. (İlk 1 aydan sonra her gün "Oy darlandım ben gideyim alın biletimi." diyecek ama biz de ona "Kim baksın bu kuzuya, başkasına nasıl bırakalım?" deyip duygu sömürüsüyle gidebildiği yere kadar anneanneyle devam edeceğiz. 
Bana soracak olursanız, sanki 5-6 yıl çalışan hiç ben değilmişim gibi 1 senede koptum olaydan. Sanki yıllardır Müge izliyorum, Ver Fırına'dan tarifler yazıyorum, öğlen çocuğu uyutup çay-kahve faslına geçiyorum falan. Böyle anlatınca rahat gibi geliyor, dışarıdan hoş görünüyor ama çalışan biri olarak şunu anladım ki, çocuk büyütüp ev hanımlığı yapmak çalışan anne olmaktan daha kolay değil. Onu da yaşayıp göreceğiz vesselam...
KOMBİNİM;
İşte bu kuzu bırakılıp işe gidilecek. Kamerayı görünce hemen poz veren bu kuzu :)



Yorumlar

  1. Çalışan biri olmak zor çalışan anne olmak daha zordur tabiki :( Neyseki annane size yardımcı olur inşallah :)

    YanıtlaSil
  2. Ouyyy Kiyamammmm ben o kuuzya.neyseki anneanne gibi bi şansınız var ne mutlu size.bi ev hanımı anne olarak çalışan annelere sabır kolaylık dilemisimdir hep allah yardımcınız olsun

    YanıtlaSil
  3. Hırkana bayıldım ama benim paşa çookk tatlı bakmış maşallah :)) Orada olsaydım ben bakardım kuzucuğuma ;))

    YanıtlaSil
  4. anneler çalışmamalı ya.... ama olmuyor işte ... tecrübeliyim bu konuda ilk önce insan vicdan azabı cekiyor.... sonra alıştıgını sanıyorsun... ama şanslısınızki anane bakıyor.. bu da demek oluyor ki gözünüz arklada kalmayacak.. çünkü sizi büyüten sizi anımsayacak bebeğinize bakarken.hadi bakalım kolay gele

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Annemin bakacak olması cazip geliyor, bir de hiç ayrılmadık zor olmaz geliyor bilmediğimden. Pişman olmak da istemiyorum bakalım o zamanki ruh halim ne olacak.

      Sil
  5. Öğretmen olduğunuz da avantaj ya hemşire olup 24 nöbetine kalsanız napardınız en azından çıkış saatinde koşarak eve gidersiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi ki, o yüzden bu kadar erken başlamayı düşünüyorum. O koşullarda bir işte olsam kolay kolay geri dönmek istemezdim. Herkesin şartları farklı.

      Sil
  6. sana kolay gelsin ve kuzuya da maşallah tabii. bu nasıl bir şirinliktir böyle!!

    YanıtlaSil
  7. İnsanın eve alışması çok kolay. Sanki hiç çalışmamış gibi oluyor. Ama bebeğinizi annenize emanet ettiğiniz için çok şanslısınız. Kolaylıklar dilerim.

    YanıtlaSil
  8. Selam hamarat kardeşim bursanın neresinde oturuyodun bende bursa mudanya dayım.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

İletişim için themarmara86@gmail.com adresine mail atabilirsiniz.

Arşiv

Daha fazla göster

Toplam Görüntüleme

Etiketler

Daha fazla göster

Kimler Online?

TAKİP TAKİP