Satın Alma 👆🏻

Siyah Çelik Örme Elbise


Selamun Aleyküm Dostlar...
Hazır gaza gelip makinenin başına oturmuşken, tembelliğimi kırıp yayın yapayım dedim. Tembellik dediğime bakmayın yorgunluk bu... Biraz da kronikleşti galiba. Üstümü giymeye üşenip dışarı çıkmaktan vaz geçtiğim günler oluyor. Ali Hamza'nın şişen 2 azı dişinin ve uykusuz gecelerin de etkisi var bunda tabi. Uzman görüşlerine bakılırsa bu hızla dişler çabucak bitecek biz de hemencecik rahat edecekmişiz :) Neyse efendim, 500. kez, tek başına çocuk büyütmek zor zanaat deyip geçiyorum dikişe...

 KUMAŞ-DİKİŞ BİLGİLERİ
Çelik örme-penye gibi kumaşların eni 160-180cm olabiliyor o yüzden bir boy artı kol yeterli 40-42 bedene kadar. Peki bir boy kumaş dediğimiz ne? Elbisede istenen uzunluk artı dikiş payları 1 boy demek. 140cm elbise boyu için 150cm 1 boy kumaş demek. Kol da yaklaşık 65-70cm civarından çıkıyor. 

Bu model için kalıba ihtiyacınız yok. Vücudunuza oturmayan bir buluz veya tuniği serip çizin. 2 şeye dikkat edin. Basen ve göğüs ölçünüzden 2 cm daha geniş kesin ki çok dar olmasın. 
Cetvellerin adını soran çok oluyor; riga cetvelleri çeşit çeşit uygun fiyata satılıyor. 4 parçayı 20 küsur liraya almıştım iğneiplikburada.com dan. 
Kumaşın yerleşimine dikkat ederseniz iki taraf da kumaş katı. Aynı zamanda eşit katlamadım. Böylece kumaşın eninden daha çok faydalanmış oldum. 



Yorumlar

  1. masallah diyorum helal sana canım.en kısa zamanda denicem inşallah.bu arada kombin olayyyyyy:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım kesinlikle dene hem pratik hem kullanışlı.

      Sil
  2. Elinize sağlık çok önemli bir parça dikmişsiniz bence her kadının siyah sade bir elbisesi olmalı :) Nebihan Hanım ben kabanınızı da çok beğendim de şunu sormak istiyorum hani yurtdışından aldığımız bazı kıyafetler bedenimize küçük geliyor ya bu kaban da öyle mi, kendi bedeninizi mi aldınız yoksa bir büyüğünü mü?
    Teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bedenlere bakmayın o şekilde yanılırsınız. Bust waist diye ölçülere göre alıyorum tam oluyor.

      Sil
  3. KOLU NASIL KESİYORSUNUZ PEKİ?

    YanıtlaSil
  4. Katlama şekli çok iyi fikir oldu. Tam bu kalıpta bir elbise dikmek için kumaş almıştım. Elinize sağlık. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  5. Merhaba Nebihan hanım 160*190 kumaştan kurtarmaz dimi boy 140 kol 65 42 beden kumaşı eğri kesmişler bir kenarı 2 metre diğer kenarı 190. Bide kolu kumaşın boyunca dik koymak gerek dimi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kolu dik koyun evet yoksa esnemez kasar. Bir yerleştirmeyi deneyin belki kurtarır.

      Sil
  6. Nebihan hnm elinize sağlık. Size bir şey sormak istiyorum. Bu Omuzda kullandiginiz rigalar köşeli ve yuvarlak iki tane. Bunlar aynı yer icin mi kullaniliyor. Bende almak istiyorum. Nerelerde kullandığınız hakkında bilgi verebilirseniz çok sevinirim. Tşk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaka ve kol oyugunda kullanıyorum yakadakini kolda da kullanıyorum. Cok soruluyor bununla ilgili bir yayin hazırlayacağım İnşallah.

      Sil
  7. Merhaba Nebihan hanım. Benimde böyle bir kumaşım beklemede nasıl keseceğime karar vermemiştim ama bu fikir çok iyi oldu. Öncelikle çok güzel olmuş ellerinize sağlık ama katlama şeklini anlamadım daha detaylı anlatmanız mümkünmüdür? İki parça değil galiba elbise bütün değilmi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbisenin önü de arkasi da dikişsiz o yüzden katlama sekli farkli. Mail atabilirseniz cizip gosterebilirim.

      Sil
  8. elbise de kombin de çok hoş :))

    YanıtlaSil
  9. yaa tabii sana demesi kolay, bluzu koyun kesin dikin giyin demesi :)

    YanıtlaSil
  10. Ellerinize sağlık yine çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  11. Sevgili Nebihan'cım maşallah pratik dikişlerine bayılıyorum. 17 senedir kendi çapımda ufak tefek birşeyler dikiyorum ancak burda dergilerine muhtaç olarak. Bu rigalarla kendi bedenime göre çizim yapabilmeyi nasıl öğrenebilirim acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yabancı videolardan gördüm ben de, how to use sewing tools veya using sewing rulers diye aratabilirsiniz. Ben de burdalarla dikiyorum ama kendi ölçülerime alıştım kalıp sorun olmuyor artik.

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim

      Sil
  12. Her zamanki gibi çok güzel olmuş. Uzun zamandır takip ediyorum sitenizi. Bir yazımda sizden bahsettim. guzelisleri.blogspot.com.tr Umarım sakıncası yoktur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim tabi ki sakincasi yok, elinize saglik :)

      Sil
  13. Bluzu tam ortasından katlayıp koyuyoruz da kol oyuğunu nasıl yapıyoruz:S

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rigalarla yaptım bunu ama kendi kıyafetimin üstünden de alıyorum.

      Sil
  14. Merhaba nebihan hanim
    cok tesekkur ederiz bizleri aydinlattiginiz icin.
    Ben penye kumastan elbise yapmak istiyorum ama dikmiyo makinam, ozel penye ignesi mi oluyo yoksa ayagi mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba penye iğnesi oluyor onunla rahatça dikersiniz.

      Sil
  15. Merhaba Nebihan hanim güzel bir kombin olmus ellerinize sağlık burda dergisi Önizlemeler gerçekten çok işime yarıyor merakla beklediğim sayılarda neler olduğunu öğreniyorum hangisini nezaman alacağımi da.dikiste ince ayrıntılar konusunda acemiyim biraz ama Sizden öğreniyorum. Bir sorum var benimde blogger hesabım var ama blogger kapanma olayından sonra giremedim hiç blogger diye giriyorum. TEK HESAP TÜM GOOGLE diye yazıyor yeniden nasıl girebilirim yada nereden yeni kayıt yaparım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni hesap actiriyor o zaman. Devam edin ayni sekilde yeni hesap açılır muhtemelen.

      Sil
  16. nebihan hanım prova mankeninizi nerden kaça aldınız?
    satılabilecek yerler neresidir?
    teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Facebookta terziprovamankeni sayfasından aldık 175 liraya. Özelliklerine göre ve kargoya göre değişebiliyor 120ye de var ben özel ölçü yaptırdım.

      Sil
  17. sitenizi uzun uzuuun inceledim. çok güzel şeyler yapmışsınız. hayran kaldım size. ben de bir heves aldım dikiş makinemi. minderler diktim. kendime kıyafet için kumaş aldım ufak ufak başlamak için ama bir türlü cesaret edip de kumaşı kesemedim. önerebileceğiniz başlangıç alıştırmaları var mıdır? nereden başlayayım. çok çok hevesliyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      Pratik modellerden başlarsanız daha kolay ilerlersiniz. Linkte tüm dikiş ve pratik kesim bilgilerim var. Özellikle gri verev tunik ve dikdörtgen tunikten dikebilirsiniz beğendiyseniz. Sorunuz olursa themarmara86@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz daha çabuk cevap alırsınız.

      Sil
  18. çok yakışmış ellerinize sağlık ben kol dikiminde kasma yapıyo en rahat kullanabilecegim kolu nasıl tercih etmeliyim .pensde kullanmamışsınız elbiseyi iyi oturtmuşsunuz harika görünüyo

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim kumaşım esnek olduğu için badi mantığıyla kestim tam oturdu. Kol kalıbında yanlış kalıp kullanıyor olabilirsiniz. Mesela badi kolunu normal bluz elbise vs de kullanırsanız kasar.

      Sil
  19. Merhaba nebiha hanim bu çelik örme kuması hangi makinada dikiyorsunuz diktiğinız de kumas giyildiginde esnedigi icin dikişlerde atma olmuyormu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Overlock la dikiyorum atma olmuyor normal makineyle dikince atıyor dikiş.

      Sil
  20. Afedersiniz bişey sorucam bu çelik kumaş kalın mı oluyor acaba yani kaban için uygun mudur yani

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbiselik kumaş en fazla yelek olur kalın değildir yani.

      Sil
  21. Merhaba bu çelik örme kumaştan kalem etek iyi olur mu sizce

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

İletişim için themarmara86@gmail.com adresine mail atabilirsiniz.

Arşiv

Daha fazla göster

Toplam Görüntüleme

Etiketler

Daha fazla göster

Kimler Online?

TAKİP TAKİP