Satın Alma 👆🏻

Pudra Elbisenin Kalıbı ve Elizabeth'te Arz-ı Endamı


اَعُوذُ بِكَلِماَتِ اللهِ التَّآمّةُ مِنْ كُلِّ شَيْطَاَنِ وَ هآمَّةِ وَمِنْ كُلِّ عَيْنٍ لاَمَّ
"Euzu bi kelimâtillâhi't-tâmmeti min kulli şeytanin ve hammetin ve min külli aynin lammeh."
Şık olması için bir modelin çok da detaylı, abartılı olmasına gerek yok dedim ve bu kesim çıktı ortaya.  Kombin hali burada: http://www.nebihanakca.com/2016/05/ferace-gorunumlu-elbisemle-pek-haval.html?m=1

42 bedene kadar görüntüdeki gibi yerleştirebileceğiniz model için yaklaşık 2 metre kumaş kullandım. 1 boy artı kol ve 20cm de kemer için. Kumaşım krep jorjet. Pensleri iptal ettim. 
Kemer kısmı instagramdan çok soruldu: 2 Metre boyunda ve bitmişi 3cm genişliğinde. Kuşağı arkadan belinize dolayıp önden bağlıyorsunuz. Yanlardan geçecek kadar boşluk bırakıyorsunuz. 
Yaka patının videosunu linklerden izleyebilirsiniz.


Yorumlar

  1. Nebihan hanımcım öncelikle elinize sağlık gerçekten harika olmus. Birsey soracaktim. Etek ucunu kestiginiz riganin kullanimi hakkında. Riganin kumas katina gelen yeri egriliginden dolayı elbisenin on ortasini daha kisa yanlarini daha uzun yapmiyor mu. Yani giyilmis hali nasil oluyor da duz oluyor. Göğüsler de toplayacakmis gibi geliyor bana nasil ön orta havada durmuyor giyildiginde kafami kurcaladi da ;)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben tam tersi oluyor resimde açıdan dolayi öyle görünüyor. Ön daha uzun yanlar 3 veya 5 cm kadar daha kisa oluyor.

      Sil
  2. Cok guzel olmus elinize saglik cok begendim. Sümeyye

    YanıtlaSil
  3. Size çok mu komik gelecek bilmiyorum ama ben kalıptan hiç bişey anlamadım. Ölçüler yok ya biz nasıl yapacağız bunu :( anlamadım. Modeli çok beğendim, dikmek istiyorum ama . Kırmızı nokta nokta ile tamamladığınız yer mi asıl olan kalıp kısmı acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ölçüye gerek yok aslinda omuz kol ve yakayi resimdeki gibi yerleştirin kalibi. Kol altindan o kırmızı çizgiler kumaş eni yetecek genislikte aciliyor. Ya da şöyle soyleyeyim basenden 5cm genişlikte kesebilirsiniz.

      Sil
  4. Merhaba ellerinize saglik.Sormak istedigim bir iki sey var pensleri nasil kapatiyruz?Birde beden kalibi cikarmak icin ne tavsiye edersiniz?Bu internette ismek dokumanlari var nasil olur acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      Pensleri kagidin üstünde kapatıyoruz kol evi 2-3 cm aşağı iniyor. Temel kalibinizi o dökümanlara bakarak da çıkarabilirsiniz ama tavsiyem size tam olan bir giysinizden cikarmak olacaktir.

      Sil
    2. Tesekkur ederim sevgiler

      Sil
  5. Bu elbisenin kalibini nasil cikartabiliriz? Subattan beri dikis kursuna gidiyorum elbiseler dikmek istiyorum ama kalıp bulmak zor oluyor. Burda dergisinde de tesettür icin cok birsey yik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size sadece yaka ve kol oyuntusu lazım o da tüm burdalarda var. Gerisini çan kestim. Yakayı da yine burdalardaki bir yakadan çıkarabilirsiniz. Tek başına hiç bir kalıp işimize yaramıyor malesef.

      Sil
  6. Selamun Aleyküm Nebahat hanim dikiş konusunda anlatımın çok beğeniyorum. Kumaş alacağım yelek için ama bu konuda yardıma ihtiyacım var sizce ne tür kumaşlar yazın terletmez ve iç göstermez aklımda yumuşak ince kot ve taşlanmış kumaş var. görüşlerinizi ve daha iyi tavsiyelerinizi beklerim hayırlı günler tospikcan a da kucak dolusu Öpücükler . MaşaAllah Rabbim bağışlasın en guzel amelleri işlemeyi nasip etsin inşaAllah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aleyküm selam
      Ince kotlar, tensel kot, poplin viskonun her türlüsü yazin terletmez. Diğer kumaşlar ister istemez terletir. Terletmeyen kumaslar daha çok çeker ve kırışır bu da aklinizda bulunsun

      Sil
    2. Teşekkürle Nebihan hanim çok sagolun:-)

      Sil
  7. Pardon Nebihan yazacağıma Nebahat yazmışım Nebihan hanim kusura bakmayın bir ttürlü alisamadim zamane telefonlarına. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Nebihan Hanim eteğin ucunu riga yoksa nasil ayarlayalim duz kessek olmaz dimi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düz keserseniz önden ve arkadan kalkar yanlar aşağı sarkar. 3-5cm yanlar kısa olacak şekilde göz kararı çizebilirsiniz.

      Sil
  9. Tesekkurler Nebihan Hanim cok saolun.Ilgiyle takip ediyorum paylasimlarinizi hepsi cok guzeller.Sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Merhaba nebihan hanım :) dikişe merak sardım ve cok hevesliyim. Kendime kimononun uzun hali olan bir abaya modeli yaptım. Kolları ve genel bende kesimi bol, buraya kadar sorun yok ama kol kısmına 10 cm ve on yakadan etek ucuna dek olan on orta kısmına da 5cm eninde pat dikmek istiyorum hareket katması icin. Boydan boya pat dikimi veya manşet icin pat dikimini anlatan bir video çekebilir misiniz? Bence cok faydalı olur cunku çıtcçıt takarken veya süslemek amaçlı bu patlar cok hareket katıyor kıyafete.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  11. slmn alykm nebihan hanım kumasa kalıbı terstenmi yerlestirmemiz gerekir her zaman bide ön patı sonradanmı dıktınız yoksa kumasla beraber mi kestiniz kumasla kesersem kac santim olması gerekır tesekkurler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aleyküm selam
      Benim kumaşımda yön olmadığı için bu şekilde yerleştirebildim ama şart değil
      Pat ekstradan yapıldı instagram da video olarak paylaşmıştım
      https://instagram.com/p/BE3VFFylB9V/

      Sil
    2. Teşekkürler

      Sil

Yorum Gönder

İletişim için themarmara86@gmail.com adresine mail atabilirsiniz.

Arşiv

Daha fazla göster

Toplam Görüntüleme

Etiketler

Daha fazla göster

Kimler Online?

TAKİP TAKİP