Satın Alma 👆🏻

Modası Asla Geçmeyenler: JİLELER

       Jileleri-jile modellerini ne kadar sevdiğimi biliyorsanız beni uzun zamandır takip ediyorsunuz demektir. Moda veya demode denmesi beni çok fazla ilgilendirmez onu da bilirsiniz, neyi sever, yakıştırırsam bence en güzel odur. Her daim modaya uygun giyinmeye çabalayan değil, modayı kendime yakıştırmaya özen gösteren biri olduğumu düşünüyorum. Şimdi "Ne alaka?" diyebilirsiniz.

Paylaştığım bu modellerde hem bu sezonun modern kesimlerini, hem vintage tarzında satış yapan butiklerin ürünlerini, hem de çok daha eski sezonların modası ürünleri göreceksiniz. (Tamamı yabancı sayfalar-ürünler) Hepsindeki ortak noktaları göreceğinize eminim. Sezonlar kumaşlar değişse de değişmeyen kalıplar ve kesimler.... Arada farklılıklar da ekledim ama benzer kalıplardaki kumaş tercihinin kıyafeti nasıl bambaşka bir hale getirdiğine dikkat etmenizi istiyorum. İşte tam da burda moda-demode-spor-klasik-retro (vintage görünümlü) vs. farkına kumaş tercihinin çok büyük etkisinin olduğunu göreceğiz. Markasını bildiğim ürünleri yazacağım, yazmadıklarım ya çok eskidir ya da bulamamışımdır.  (Blog yazımdaki fotoğraf derlemelerden dolayı fotoğraflara etiketleme yapıyorum)


En klasik ve en sevdiğim modellerden biri bu, İngiliz firma Miss Patina'ya ait bu jile. Model klasik-vintage esintili, kumaş da klasik bir kumaş olan krep kullanılınca ortaya bu hanım hanımcık jile çıkmış. Fiyonk detayını kaldırıp daha spor bir kumaş kullandığınızda bambaşka bir havası olacaktır.

En havalı ve modern görüntüye sahip bu modele ait sayfayı bulamadım ama çekim ve ürün kalitesine bakılırsa sıradan bir ürün değil. Cep ve kemer detayları, beyaz renk oluşu, kombindeki detaylar.... Kumaş olarak tok bir kumaş kullanılmış. Benzer kalıp paylaşmıştım. Buraya bakabilirsiniz...
(Marka: Nanushka Riley)
En güzel kumaş tercihim yaz için keten veya tensel kot, kış için de buklet olurdu....

Kumaş tercihi kot, gabardin, kanvas olabilir....
Aslında bu bir elbise ama ben jile olarak paylaşmak istedim. En ennn klasik model belki ama şık olunacak yerlerde bence tercih edilmeli. Tercihen dökümlü kumaşlar.
(Aliexpress)
Ahhh cağnımm keten. Asla giyemeyeceğim amaçok sevdiğim bir tarz. Özellikle orta okul-lise grubunda kapalı kızınız, yeğeniniz, kardeşiniz varsa bayılarak giyecektir. En çok onlara yakıştırıyorum bu tarzı. (Tamam üniversite gençliği de kızmasın, onlara da yakışıyor:))

(AliExpress)

(AliExpress)


(Etsy)


(Marka: Elin)
(AliExpress)
(Marka: Miss Patina)


(Marka: Nina Ricci)

(AliExpress)

(AliExpress)

(AliExpress)

Modeller birbirine yakın olunca hepsini tek tek anlatıp uzatmayayım dedim. Benim için çoook uzun bir yazı oldu çünkü:) Herkesin tarzına uyan bir kaç model mutlaka vardır diyorum. Bakarsınız birini beraber dikeriz... Bu şimdilik blog sırrımız olsun....Görüşmek üzere....

(Marka: No.6)

Yorumlar

  1. Çooook güzeller , ben bi etek dikem de elbiseye bakarız

    YanıtlaSil
  2. Ellerine emeginize saglik seviliyorsunuz

    YanıtlaSil
  3. Hepsine hayran kaldım ...

    YanıtlaSil
  4. Ay jilelerin bazılarına bayıldim çok güzeller 😍😍😍

    YanıtlaSil
  5. Yazlık kot kumaşım var ve jile salopet arayışındayken sizin paylaşımınızı gördüm anca bakma fırsatım oldu emeğinize sağlık çok güzel modeller birini mutlaka keseceğim teşekkür ederim

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

İletişim için themarmara86@gmail.com adresine mail atabilirsiniz.

Arşiv

Daha fazla göster

Toplam Görüntüleme

Etiketler

Daha fazla göster

Kimler Online?

TAKİP TAKİP