Satın Alma 👆🏻

Tasarım Modellere Kalıp Önerileri-2


Daha önce instagramda derlemiş olduğum kalıplar bir arada hem de bilgileriyle dursun dedim. Daha önceki derlediğim kalıplar için tık tık TASARIM MODELERE KALIP ÖNERİLERİ-1 
KUPLU ELBİSE

Kumaş tercihi yün krep bu görseldeki. Kuplu Temel kalıpta beli bölmeden de yapabilirsiniz. Kumaşın dökümlü ve yumuşak olması gerekiyor benzer görüntü için. Saten gibi kumaşlar daha hata belli edip dikimi de zorlaştıracaktır.
ETEK PANTOLON 

Burda dergisindeki kalıp bu modele en yakın olan kalıplardan. Ben de denedim biraz benzerini. Klasik bol pantolon kalıbına da uygulayabilirsiniz. Kumaş tercihi krep, hamır, ipek gabardin, tensel kot... genelde dökümlü kumaşları tercih edebilirsiniz. Tok kumaşlarla yapmak içim 34-36-38 bedeni geçmemek gerekiyor. 


KABAN YA DA TRENÇ

Kaban kalıbı olarak geçtiği için kalın yani kabanlık kumaşlarla denemek gerekiyor. Dergide verilen kumaş önerilerine mutlaka bakalım, aksi takdirde kalıpta çok hata oluyor. Bu kalıbın boyunu uzatmak istiyorsanız ya biraz daha çan ya da yırtmaçlı yapmanız gerekiyor. Yoksa ayaklara dolanacak ve yürümeye engel olacaktır.


VOLANLI ELBİSE

Ek eteği nereden bölmek istediğinize karar verin. Resimdeki 2 elbisenin eteği farklı yerlerden bölünmüş. Tam boy için bordonun boyu daha ideal. Eteği benim yaptığım gibi veya kloş etek keser gibi kesebilirsiniz. Kumaş katında kesmeyi unutmayın çünkü beden kalıpları da 2 kat. Kumaş olarak krep jorjet, likralı kalın krep, tensel kot, gabardin hatta Çelik örme kullanabilirsiniz.



ÇAN-KLOŞ ELBİSE 

Görselde çan kesim olarak verilmiş, daha kloş olsun derseniz yarım daire kloş da kesebilirsiniz. Yarım daireden az olsun derseniz burada benzer bir etek kesimi paylaşmıştım. Veya yarım daire elbise kesimine buradan ve buradan bakabilirsiniz. Elbise, bir dönem tasarımlarına bayıldığımız Katerina Dorokhova. 




ÇAN ELBİSE 

Elbise Malezya ürünü diye hatırlıyorum, benim yapıp kalıp verdiğim çan-kloş elbise kalıbı için tık tık....
Kumaş tercihi burada poplin olmuş. Dökümlü her türlü kumaştan denenebilir. Kilo durumunuza göre ince veya kalın kumaş seçimi önemli. Ben genelde yazlık ve yumuşak kumaşlarla tercih ediyorum.


DANTEL ELBİSE

Burdadan vazgeçilmez kalıbım. Çok şey diktim bu kalıpla zamanında. Kumaşımız burda dantel. Ben viskonla dikmiştim mesela buradan ulaşabilirsiniz. Bir de çelik örme versiyonu var burada....


PARÇALI KLOŞ ELBİSE

Elbise teee Malezya'lardan...
Kumaş olarak dökümlü duracak kumaşlar tercih edin. Yaz geliyor, kreplerden biraz uzak durun. Tensel kotlar, ketenler, viskonlar, poplinler önceliğiniz olsun. Polyesteri mümkün olduğunca teninize değdirmeyin.
Bu model için eteğe 2.60, toplamda maksimuma 3.30 yeterli olacaktır. Biraz deneyimliler bir şekilde daha azdan da çıkarabilir ama yeniyseniz kumaşı biraz fazla almakta fayda var. 




RUSSIAN STYLE

Hangi Rus sayfaya ait bulamadım, o kadar eski kaydetmişimki. Kalıp burda dergisinden bir gömlek elbise, hatırlatan olursa sayısını yazacağım :) Kumaş olarak viskon tabiii ki, mutlaka yaz için denenmeli.


KALEM ETEK 

Eteğimiz 1500 Eurocuk bir etekti, biz yapamaz mıyız peki dedim. Tabi ki de yapardık. Teknik çizim ismek modelistlik kitabından, pdfsi nette var ve herkese tavsiye ederim. Bi bakın karıştırın mutlaka işinize yarıyor kalıp yapma konusunda ufkunuzu açıyor. İsmek modelistlik kitabı için linke tık tık :  http://www.nebihanakca.com/2019/02/ismek-modelistlik-kitab-pdf.html


PİLİLİ KLOŞ ETEK

Pililer olduğundan tam boy etek için 2,80-3.00 civarı kumaş gidiyor. Dökümlü kumaşlar tercih ediniz; krep, gabardin, tensel kot, hummer gibi dökülsün kumaş. Benimki ince Çelik örme ve bayıldım duruşuna. Bu resimdeki tahta-pamuk saten tarzı tok bir kumaş. Bu görüntüyü isteyen bu kumaşı kullananlar maksimum 38 beden olabilir malesef. VİDEO BENZER KALIP-ANLATIM İÇİN TIKTIK...


8 PARÇALI BALIK ETEK ÇİZİMİ

8 parçalı balık etek (godeli etek) çizimi.
📍Vücuda (basene) fazla oturmayacak şekilde ayarlanmıştır.
📍 boy 75 cmdir, çizim 36 bedene göredir.
📍 tam boy yapmak için 21cm olan yer 25, 35cm olan yer 45 ve daha fazla yapılabilir. Hangi kısımdan uzatmak istediğinize bağlı.
📍 çizimdeki temel çizgileri özellikle silmedim ki kumaşta şablonunuzu ona göre yapın.
📍 orta çizgi kumaş katına getirilip çizilirse daha kolay olur, öyle de yapın✌🏻
📍 kumaş olarak, burada kot var, dalgıç, likralı krep, gabardin, hatta bence Çelik örme, abiye olsun derseniz pamuk saten kullanabilirsiniz. 📍 tam boy etek için, kumaşınızda yön yoksa aşağılı yukarılı yerleştirilip 2 boy kumaştan çıkar, eğer kumaşta yön varsa 3 boy kumaş gider. 📍 bu çizimlerin dışında kendi bedeninize göre yapmanın püf noktası: bel bölü 8, basen bölü 8. Kalça düşüklüğü 19 alınacak. 



BROKAR KAFTAN-KAP

Kumaş olarak tok duranları tercih ederseniz aynı görüntüyü elde edersiniz. 
İsteğe göre göğüs altında da pens kullanabilirsiniz, kumaşınız yumuşamıyorsa mutlaka kullanın o kısım sert kalır yoksa. 2.50 cm çift en kumaş yeterli olacaktır.


YELEK KALIBI
Kalıp 36-38 beden için çizildi. Her 1 beden büyütmede, kol, omuz, yaka yarım cm artırılacak. Bel, basen ve göğüs ve boyla ilgili ölçüler 1er cm artırılacak. 
Kumaş olarak 42 bedene kadar çift enden 1 boy kumaş, yani kemerle beraber 140cm yeterli olacaktır. Tok kumaşlar tercih edin, dökümlü ve yumuşak kumaşlarda bu duruşu elde edemezsiniz. Çizim bana ait, ürün alıntıdır.



 ŞAL YAKA YELEK
İster bluz kalıbınızın üzerinden isterseniz verilen ölçülerle.
Kalıp 36-38 beden için, isteyen arkada pens kullanabilir. Çizimi bana ait fakat ürün yine bilmem  kaç yüz bin dolareslik bir markadan. 
Kumaş tercihi olarak en boy likra krep öneriyorum. Biraz tok durması önemli aynı görüntü için.
Daha ince kumaşla yapmak istiyorsanız kesim olarak biraz daha dökümlü kesmeniz gerekir. 
Çift en 1.50 metre kumaştan kemeriyle beraber çıkar. 

Yorumlar

  1. Teşekkürler paylaşım için. Acaba yaka dikimi ile ilgili bir yazınız var mı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eski yayınlarda ve YouTube da var bazı yakalar, aradığınız yaka ismini ve nebihan akça yazarsanız çıkar blogdakiler. YouTube’dakilerde tüm modellerin yaka dikimi detayı da var.

      Sil
  2. Merhaba nasıl alabiliriz acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Satış amaçlı değil dikim amaçlı paylaşım yapıyorum, ürünler genelde eski sezon yabancı markalar.

      Sil

Yorum Gönder

İletişim için themarmara86@gmail.com adresine mail atabilirsiniz.

Arşiv

Daha fazla göster

Toplam Görüntüleme

Etiketler

Daha fazla göster

Kimler Online?

TAKİP TAKİP