Satın Alma 👆🏻

Salopet Diktim / Ücretsiz Salopet PDF Kalıp


Merhabalar 
Kendime dikiş dikmeyi hep daha çok sevmişimdir. Çocuklara dikmek için istediğim türde kumaş bulmakta zorlandığımdan pek heves etmiyordum. Fakat çocuklara çabucak dikilip giydirildiğini fark edince bırakamaz oldum. Dur şunu da keseyim, kesmişken 2 kat keseyim, ay abisine de ay kardeşine de.... derken kendimi çocuk kalıplarıyla haşır neşir buldum. Çok keyifli ve dikişe başlamak için en kolay kalıplar ve dikişler çocuklara. 
Şu ara kendim çizecek vaktim olmadığından hazır kalıplar kullandım. Size de kullandığım kalıbın linkini ekliyorum. Ücretsiz ve sorunsuz bir kalıp. Başka bir sürü bu şekilde kalıp mevcut Pinterestte fakat denemeden paylaşmak önermek istemiyorum.
Kalıp alınan site Bernina Blog
Orta seviyede dikiş ve kalıp bilgisi gerektiren bir kalıp. O yüzden yeni başlayacaklar için kalıbı birleştirmek biraz zorlayabilir. Bir de pervaz dikişleri kafa karıştırabilir. 
Kalıpları birleştirirken çizgileri bu şekilde üst üste denk getirmemiz gerekiyor. Çizgiler görünsün diye yana çektim. Yani yapıştırma payı var kalıplarda. İsterseniz paysız kesip bantlayabilirsiniz. KALIPTA DİKİŞ PAYI VERİLMEMİŞTİR.
Kumaş olarak 2 iplik penye kullandım, kot görününde. Özellikle esnek kumaş kullandım ki esneme payı var mı görmüş olayım. Pantolon tulum tarzı parçalarda, kumaşın enine esnek olması gerekiyor ki kasmasın. İlla penye şart değil, emine esnekliği olan her kumaşa uyar bu kalıp. Pervaz için de süprem penye kullandım. 
Çocuklarda/Bebeklerde bizdeki gibi 36-38 beden olmuyor. Boylarına göre yapılıyor kalıplar. Bu hazır ürünlerde de böyle. Çocuğunuz kaç cm ise kalıbı ona göre çıkarıyorsunuz.








 

Yorumlar

Arşiv

Daha fazla göster

Toplam Görüntüleme

Etiketler

Daha fazla göster

Kimler Online?

TAKİP TAKİP